Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

"MIA ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ". Απάντηση- σχόλιο του Κ. Καραγιάννη σε επιστολή μου για τα γεγονότα στη Νομ. Συνέλευση ΣΥΝ

Αγαπητέ σ. Χάρη Μόχλα
Διάβασα την επιστολή σου σε εφημερίδα της Βέροιας και έμαθα ότι την έχεις αναρτήσει και σε κάποια ιστοσελίδα. Εκτιμώ τον αυθορμητισμό και την ευαισθησία σου για θέματα δημοκρατικής λειτουργίας και σεβασμού της άλλης άποψης στο ΣΥΝ Ημαθίας αλλά δε συμφωνώ με κάποιους συλλογισμούς σου όπως και με συμπεράσματα τα οποία εξάγεις. Τα θεωρώ βιαστικά και πρόχειρα. Θέλω να ελπίζω πως πίσω από την επιστολή σου δεν υποκρύπτεται κάποια σκοπιμότητα αλλά ότι αυτή αποτελεί μια αυθόρμητη αντίδραση καρδιάς, γύρω από εικόνες οι οποίες σε κανέναν δεν αρέσουν και απέναντι στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κατατίθενται και να επιλύονται οι όποιες πολιτικές απόψεις και διαφορές στο χώρο της αριστεράς.
Λεπτομέρειες γύρω από τα θέματα που θίγεις όφειλες να γνωρίσεις πριν δημοσιεύσεις την επιστολή, αφού στο χώρο μας επιζητούμε πάντα ενεργούς αλλά ενημερωμένους πολίτες. Νομίζω ότι μπορείς να το συζητήσεις με τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Θα ήταν τουλάχιστον ανιαρό και άστοχο να απασχολήσουμε εδώ με εσωτερικά γεγονότα του παρελθόντος, ενώ οι πολιτικές εξελίξεις αποχτούν ένα νέο ενδιαφέρον με τη δυναμική πορεία του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ στο κοινωνικό και πολιτικό μας γίγνεσθαι.
Θέλω να επισημάνω μόνον ότι: Συγκεντρώθηκαν κατόπιν πρόσκλησης περί τα 80 παλιά και νέα μέλη του ΣΥΝ Ημαθίας στην «Εληά», με τους καλύτερους οιωνούς, για να επιτελέσουν μια κορυφαία διαδικασία όπως είναι η Εκλογοαπολογιστική και να δουν πως θα ανταποκριθούν στα νέα καθήκοντα της κρίσιμης αυτής περιόδου, η οποία δημιουργεί νέες και βάσιμες ελπίδες για το λαό μας.
Κανένας μα κανένας και για οποιοδήποτε λόγο δεν είχε το δικαίωμα να εμποδίσει και να δυναμιτίσει μια τέτοια διαδικασία, να απασχολήσει και να διχάσει το σώμα με ζητήματα τα οποία εκτός των άλλων άπτονται και προσωπικών επιλογών. Έχουμε όλο το χρόνο στη βάση, του δημοκρατικού ήθους το οποίο ταιριάζει στο χώρο μας, των προβλεπόμενων από καταστατικά και αποφάσεις, - τα οποία συμπυκνώνουν και το πλαίσιο της πολιτικής μας ενότητας - να ασχοληθούμε με άρση κυρώσεων κλπ νηφάλια, χωρίς να δημιουργούμε άκαιρα περιττές εντάσεις.
Στο ΣΥΝ όχι μόνο διατυπώνει ο καθένας ελεύθερα τη γνώμη του αλλά, ως γνωστόν, «αναγνωρίζεται η δυνατότητα ύπαρξης και λειτουργίας τάσεων και ρευμάτων ιδεών». Αυτό και μόνο το γεγονός κάνει τη διαφορά.- Μη ξεχνάμε ότι η νύξη περί δημιουργίας «ρεύματος ιδεών» σε άλλο πολιτικό κόμμα, λίγο έλειψε να το οδηγήσει στη διάσπαση του.- Ταυτόχρονα, «οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων είναι σεβαστές από όλα τα μέλη του, που επιδιώκουν την υλοποίησή τους».
Καταλήγω λοιπόν πως «ΟΥΚ ΕΓΝΩΣ, ΕΙ ΓΑΡ ΕΓΝΩΣ ΟΥΚ ΑΝ ΚΑΤΕΓΝΩΣ», και τέλος πάντων, είναι καιρός να τραβήξουμε μπροστά, μαζί με τα μέλη, τους φίλους και τους πολίτες, να συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια συγκρότησης μιας πιο συστηματικής και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές και απέναντι στο δικομματισμό. Μπορούμε να συμβάλλουμε στη συγκρότηση μιας νέας «εναλλακτικής πλειοψηφίας» με επίκεντρο το ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξουμε νέους δρόμους στα πολιτικά μας πράγματα.
Τους χαιρετισμούς μου
Βέροια 31-3-2008
Κ. Καραγιάννης Μέλος ΣΥΝ
Υ.Γ. Παρακαλώ, για τη σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών και για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, να αναρτηθεί το κείμενο στην ίδια ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: