Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤ΄ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

Στη Λάρισα παραβρέθηκαν το Σάββατο 5 Απριλίου 2008 οι εργαζόμενοι των κοινωνικών προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι”, “Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας” και “Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων” του Νομού Ημαθίας. Οι εργαζόμενοι μετέβησαν εκεί για να συμμετάσχουν σε πανελλαδική διαδήλωση, προκειμένου οι εκπρόσωποι των σωματείων τους να συναντηθούν με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, να συζητήσουν μαζί του και να καταθέσουν υπόμνημα για τη συνέχιση των προγραμμάτων, η χρηματοδότης των οποίων λήγει τον Αύγουστο του 2008.
Δυστυχώς, παρά την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων από όλη την Ελλάδα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ο Υπουργός δε θέλησε να συζητήσει, αλλά ούτε καν να συναντηθεί με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των εργαζομένων, ισχυριζόμενος αβάσιμες δικαιολογίες.

Τελικά με το πέρας της διαδήλωσης συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους του τοπικού σωματείου στα Φάρσαλα όπου ο Υπουργός δήλωσε ότι στους πρωταρχικούς στόχους της κυβέρνησης είναι η βιωσιμότητα των προγραμμάτων, η οποία όταν οριστικοποιηθεί θα προκηρυχθούν θέσεις για αόριστο χρόνο εργασίας.Για ακόμη μια φορά το μέλλον των προγραμμάτων μέχρι την οριστικοποίηση της βιωσιμότητας τους κρίνεται αβέβαιο. Με τη λήξη της χρηματοδότησης τους τον Αύγουστο του 2008, χιλιάδες εξυπηρετούμενοι που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες των προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα θα μείνουν χωρίς ουσιαστική φροντίδα, βιώνοντας συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης. Παράλληλα για τους εργαζόμενους συνεχίζεται το καθεστώς εργασιακής ομηρίας οι οποίοι εκτός των άλλων εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο.

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα δηλώνουν ότι θα εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες θα κορυφωθούν τον Μάιο με μαζικές διαδηλώσεις και καθολική πανελλαδική απεργία.Τέλος, οι εργαζόμενοι ευχαριστούν θερμά το Εργατικό Κέντρο Νάουσας για τη διάθεση του λεωφορείου με το οποίο μετέβησαν στη Λάρισα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: