Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Σχοινά συμμετείχε σε εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης την Κυριακή 30 Μαρτίου

Στα Μουσικοχορευτικά Θέσμια που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης συμμετείχε φέτος ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Σχοινά. Μια εντυπωσιακή σε όγκο παράσταση τριακοσίων και πλέον χορευτών με θέμα «του χρόνου τα γυρίσματα». Παρουσιάστηκαν έθιμα από όλη την Ελλάδα μέσα από τις εποχές του χρόνου. Ο Σύλλογος του Σχοινά παρουσίασε το ρουγκάτσι που είναι έθιμο του 12ημέρου. Συμμετείχαν μαζί με το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Λάρισας, το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης, η Ένωση Ποντίων Σουρμένων Αττικής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φλάμπουρου.
Ιδιαίτερα τιμητική λοιπόν η πρόσκληση που έλαβε ο πολιτιστικός Σύλλογος Σχοινά και φυσικά την ανταπέδωσε παρουσιάζοντας το έθιμο με πραγματικά συγκλονιστικό τρόπο κάνοντας τους θεατές της παράστασης να χειροκροτούν παρατεταμένα την ομάδα των φουστανελοφόρων του Ρουμλουκιού με τα σπαθιά στα χέρια.
Παρόντες στην εκδήλωση ήτανε η Αντιδήμαρχος κα Βουλγαροπούλου Μαρία και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Μεσσαλάς Παναγιώτης που ενώ ήτανε στην Αθήνα για την Έκθεση Λαϊκού Πολιτισμού δεν πτοήθηκαν από την κούραση των ημερών ούτε από την μεγάλη απόσταση και ταξίδεψαν μέχρι την Ξάνθη για να βρεθούν δίπλα στα παιδιά του Συλλόγου. Όπως συχνά λέει ο Παναγιώτης Μεσσαλάς οι πολιτιστικοί Σύλλογοι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του Δήμου μας. Εκεί ήτανε και ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης που στο τέλος της παράστασης μαζί με την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης κα Στάντσιου βράβευσαν το σύλλογο για τη συμμετοχή του και αντάλλαξαν αναμνηστικά με τους εκπροσώπους του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: