Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

ΗΜΑΘΙΑ. ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο Σ. ΒΑΡΔΑΛΗΣ

«H ΝΔ είναι με την πλάτη στον τοίχο διότι είναι δεσμευμένη να ακολουθήσει την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της μέχρι το 2010 για να γίνει ανταγωνιστικό το κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι του κεφαλαίου των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας», με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ την Τετάρτη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Ημαθίας του κόμματος. Το πολιτικό στέλεχος του ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις για την «πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ» στα μέλη και τους φίλους του κόμματος
Στη συνέχεια είπε πως ο δικομματισμός θα στηριχθεί από την άρχουσα τάξη και είναι πιθανό να προκύψουν συνεργασίες ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ με Συνασπισμό, ΝΔ με ΛΑΟΣ για να μην χάσει το κεφάλαιο τα κέρδη του.
Από την κριτική του κ. Βαρδαλή δεν ξέφυγε ούτε ο ΣΥΝ. «Είναι εύκολο να λες η γενιά των 700 ευρώ αλλά πρέπει να πεις και πως θα φθάσει ο μισθός στα 1400 ευρώ. Ο Συνασπισμός χρησιμοποιεί αριστερά συνθήματα αλλά στην πρώτη ευκαιρία θα τα πετάξει στην άκρη όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ το 1981. Η πολιτική του Συνασπισμού δεν έρχεται σε σύγκρουση με το κεφάλαιο. Στόχος του είναι να κυριαρχήσει στην αριστερά».
Όσον αφορά την πολιτική του ΚΚΕ, ο κ. Βαρδαλής σημείωσε ότι πρώτος στόχος είναι να αποκτήσουν τα λαϊκά στρώματα δύναμη και να δημιουργήσουν μέτωπο ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζεται. Ο δεύτερος στόχος είναι να κοινωνικοποιηθούν τα βασικά εργαλεία ανάπτυξης της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: