Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

ΑΡΘΡΟ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΡΑΓΙΑΠΙ (Εξόριστος και άστεγος πολιτισμός)

Του Χρήστου Αλευρά*
Η μετατροπή του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) σε ιδιωτικό CAFÉ γιατί άραγε μας ξενίζει;
Μήπως δεν ήταν για δεκαετίες, το αντιαισθητικό τσιμεντένιο καραγιαπί στο κέντρο της πόλης μας, που μόνο πολιτισμό δεν απέπνεε;


Η συνέχεια του άρθρου εδώ: ΧΡΟΝΙΚΑ - opinion

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας γνωρίζω, αλλά μου δίνετε την εντύπωση οτι επιχειρείτε να δημιουργήστε εντυπώσεις για ένα θέμα που δεν είναι καθόλου έτσι όπως το περιγράφετε.
Δεν γνωρίζω επίσης, πόσα έρθρα έχετε γράψει όλα αυτά τα χρόνια για το "πνευματικό καραγιαπί" όπως το αποκαλείτε, ή αν τώρα πόυ επιτέλους βρέθηκε μια δημοτική αρχή να ασχοληθεί με αυτό το έργο, αισθανθήκατε την ιερή υποχρέωση να βγάλετε τον "έλληνα" από μέσα σας.
Και βέβαια, γνωρίζετε καλύτερα από μένα, οτι η σημερινή Δημοτική Αρχή της Αλεξάνδρειας δεν έχει σκοπό να μετατρέψει σε καφέ το Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.
Πάντως, καλή η προσπάθεια σας να εντυπωσιάσετε, σε μια εποχή που ούτως ή άλλως οι αναγνώστες αποκτούν γνώση για τα κοινά από τους τίτλους των εφημερίδων και δεν ασχολούνται με την ουσία.
Να 'στε καλά μου φτιάξατε τα κέφια, γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω οτι μόνο στη Βέροια κατοικεί το είδος laikistikoys laikistis

Ανώνυμος είπε...

Το οτι δεν με γνωρίζετε δεν σας εμπόδισε να δηλώσετε οτι επιχειρώ απλά να δημιουργήσω εντυπώσεις.
Σύμφωνα με λογική σας μάλλον εντυπώσεις ήθελαν να δημιουργήσουν και οι 260 πολίτες της πολης (απο ολο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων ) που μέσα σε 2 ημέρες προσυπόγραψαν το κείμενο διαμαρτυρίας για τη μετατροπή του ΠΜΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ σε ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ,παρά το γεγονός οτι για να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ. αρκούσαν...25 υπογραφές !!!!
Σχετικά με τη Δημοτική Αρχή την οποια εκθειάζετε και φαίνετε οτι άριστα γνωρίζετε τις προθέσεις της ,μήπως μπορείτε να εξηγήσετε
1)γιατί δεν αξιοποίησε πρώτα τα κονδύλια που διαθέτει, υψους 1.200.000 Ευρω,ωστε να αποπερατώσει το καραγιαπί,(σύμφωνα με σχέδια του Δήμου και οχι του ...εργολάβου που πλειοψήφησε στο ...διαγωνισμό , και μετά να καλέσει τους ενδιαφερόμενους να δώσουν τις προσφορές τους,αν έπρεπε σώνει και καλά νάχουμε και αναψυκτήριο στο χώρο αυτό ?
24 χρόνια ηταν καραγιαπί ,δεν μπορούσε να περιμένει άλλους 6 μήνες ?
2)(δεν παρατίθενται πριν απαντηθεί το υπ αριθμο 1)
3)
κ.τ.λ

Τέλος από που αντλείτε το δικαίωμα να χαρακτηρίζετε συλλήβδην όλους τους αναγνωστες,ως μη ασχολούμενους με τη ουσία παρά μόνο με το τίτλο ?
Αυτό μήπως δεν είναι υφέρπων αλλά καραμπινάτος φασισμός?

χρήστος αλευράς