Σάββατο 5 Απριλίου 2008

H AITIA ΤΗΣ ΝΤΟΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Όλοι γνωρίζουμε, άλλος λίγο άλλος περισσότερο, όλοι έχουμε την πεποίθηση ότι οι πρωταθλητές σε όλα τα αθλήματα τελούν υπό «φαρμακευτική παρακολούθηση και ενίσχυση. Δηλαδή, σε ακριβή μετάφραση τελούν υπό την επήρεια των αναβολικών. Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος επιχειρεί να πείσει για το αντίθετο γίνεται τουλάχιστον καταγέλαστος.
Κατά την άποψή μου η κατάσταση αυτή είναι μη αναστρέψιμη αφού το κυρίαρχο κίνητρο είναι το κέρδος για αθλητές, ομοσπονδίες, κράτη, εταιρίες- σπόνσορες.
Για να λυθεί το ζήτημα πρέπει κατ αρχήν να θελήσουν οι διοικούντες την ΔΟΕ αλλά και οι κατά τόπους ομοσπονδίες να κάνουν «καθαρούς» αγώνες. Και αυτό δεν γίνεται με όσα μέτρα ελέγχου και αν πάρουν έστω και αν έχουν από μια κρυφή κάμερα να παρακολουθεί τον κάθε αθλητή για όλη την καριέρα του.
Η λύση είναι να απουσιάσει το κίνητρο του κέρδους. Βέβαια αυτό είναι εντελώς ανήκουστο για όλους αυτούς που στηρίζουν το σημερινό σύστημα και βασίζεται στα εκατομμύρια δολάρια των εταιριών που διαφημίζονται.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες έχασαν την αρχική τους μορφή και από την ώρα που έχουν εμπορευματοποιηθεί πλήρως είναι λογικό και αυτονόητο ότι οι αθλητές λογίζονται ως εργαλεία αποκόμισης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου κέρδους.
Προσωπικά και φαντάζομαι και πολλοί άλλοι απέχουν συνειδητά από τέτοιες δραστηριότητες μη στηρίζοντας το σύστημα που δημιουργεί αυτή την παθογένεια.
Για παράδειγμα, θεωρώ απαράδεκτο να ξοδεύονται τόσα χρήματα για να υποδεχτούμε την ολυμπιακή φλόγα στις πόλεις. Όπως ήταν απαράδεκτο το γεγονός οτι η φαραωνικής έμπνευσης πολιτική απόφαση του Σημίτη να κάνει τους αγώνες η χώρα μας με αποτέλεσμα να χαθούν τεράστιοι πόροι χωρίς να έχει πλέον ελπίδα ανάπτυξης η περιφέρεια..
Συμπερασματικά: Να καταργηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, να εξαφανιστούν απο το προσκήνιο οι Παράγοντες που ζουν απο αυτούς και οι χώρες του πλανήτη ας φτιάξουν ένα νέο πλαίσιο, να ορίσουν τις προϋποθέσεις και να στηρίξουν οικονομικά τους αγώνες απομακρύνοντας οριστικά τους σπόνσορες που είναι πηγή κινδύνων και παθογενών συμπεριφορών.. Να σταματήσει πλέον αυτή η υποκρισία και το βασίλειο της ντόπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: