Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Υπάρχει παράταξη χωρίς Δημητριάδη; Γίνεται;

Φώτης Δημητριάδης
Αναφερόμουν σε προηγούμενη ανάρτηση στις απουσίες που σημειώθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας. Απουσίες με ειδικό βάρος αλλά και που σηματοδοτούν μια στάση εν όψει της εκλογικής μάχης του 2014 όπου και θα αναδειχτεί ο επόμενος δήμαρχος Αλεξάνδρειας με θητεία πέντε χρόνων, όπως...
 προβλέπεται από το νόμο.

Η απουσία του δημάρχου από τη συνεδρίαση κατέδειξε ένα αδιαμφισβήτητο πράγμα. Ότι η παράταξη στο σύνολό της είναι "χτισμένη" πάνω στον αρχηγό -δήμαρχο και ότι μια πιθανή αποχή του από την εκλογική μάχη θα οδηγήσει την παράταξη σε θεαματικές αλλαγές αν θέλει να επιβιώσει πολιτικά ή στην διάλυση.
Είναι φανερό ότι ο Φώτης Δημητριάδης λειτουργεί ως μονοπρόσωπο όργανο, ως μονοπρόσωπη παράταξη αφού εκ της φύσεώς του είναι συγκεντρωτικός και άκρως κατευθυντητικός. Επισκιάζει τους πάντες και κατά περίπτωση συνεργάζεται με τους συμβούλους του για να προωθήσει τη δουλειά του δήμου όπως αυτός νομίζει ότι είναι το καλύτερο.

Το μοντέλο διοίκησης του Φ. Δημητριάδη είναι συγκεκριμένο και ήταν γνωστό σε όλους αφού σε τίποτα δεν άλλαξε από τότε που ήταν δήμαρχος στο Πλατύ. Όλοι ήξεραν ότι έμπαιναν ως υποψήφιοι σύμβουλοι σε ένα ψηφοδέλτιο που έχει ως αρχηγό έναν άκρως συγκεντρωτικό δήμαρχο. Ωστόσο, το ζητούμενο δεν είναι αν υπάρχουν δυσαρεστημένοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ή όχι αλλά αν υπάρχουν δυσαρεστημένοι πολίτες που εμπιστεύθηκαν τον Δημητριάδη και τώρα έχουν μετανοιώσει για την επιλογή τους.

Είναι προφανές, διαγιγνώσκεται πολύ εύκολα ότι υπάρχει φθορά στο στρατόπεδο της διοίκησης. Όποιος βγαίνει στο δρόμο, περπατάει στις γειτονιές και πάει στα καφενεία και συναντάται με τους κατοίκους των χωριών και της Αλεξάνδρειας θα διαπιστώσει πολύ εύκολα ότι υπάρχει μεγάλη γκρίνια, παράπονα και σκληρή κριτική έναντι της διοίκησης Δημητριάδη. Το πεδίο της κριτικής ποικοίλει. Άλλος κάνει κριτική γιατί η καθημερινότητά του χειροτέρεψε (χόρτα, λάμπες καμένες κλπ), άλλος γιατί τα σχολεία είναι σε άσχημη κατάσταση κλπ. Γίνεται κριτική βέβαια και για όλα όσα έχουν κατά καιρούς ακουστεί και αφορούν σε ζητήματα διαχείρισης του δημοτικού χρήματος ή σε αποφάσεις του συμβουλίου.

Η φθορά λοιπόν είναι εμφανής. Όπως εμφανής ήταν και η αδυναμία της παράταξης να λειτουργήσει εν απουσία του δημάρχου. Με αυτό το δεδομένο λοιπόν θα πρέπει να πούμε ότι σε πιθανή αποχή του Φ. Δημητριάδη από τις εκλογές του 2014 τα πράγματα, το τοπίο θα είναι εντελώς διαφορετικό. Δεν θα έχει καμιά σχέση μ΄ αυτό που σήμερα γνωρίζουμε.

Αλήθεια, υπάρχουν τέτοιες πιθανότητες; Υπάρχει πιθανότητα να απουσιάζει- απέχει από τις δημοτικές εκλογές του 2014 ο Φώτης Δημητριάδης;
Σε επόμενη ανάρτηση αύριο θα καταγράψουμε την άποψή μας και τα σενάρια που κυκλοφορούν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρνούμε, και απαξιώ να ασχολειθώ με αυτόν που θέλει να λέγεται Δήμαρχος, γιατί είμαι ένας δημοκρατικός πολίτης.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Υπάρχει παράταξη χωρίς Δημητριάδη; Γίνεται;

Μήπως ο τίτλος μπορούσε να ήταν και ο παρακάτω ? :

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Υπάρχει παράταξη Δημητριάδη;