Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΗΜΑΘΙΑ - Το Μ-Λ ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά

"Εργαζόμενοι-Εργαζόμενες, και η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη μπλεγμένη στον όλεθρο της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που...
μαίνεται εδώ και πέντε χρόνια-παρά τις διαδόσεις περί «ενδείξεων και προβλέψεων ανάκαμψης» από τα κυρίαρχα κέντρα του καπιταλισμού-δε λέει να κοπάσει. Το αντίθετο επεκτείνεται ραγδαία και προξενεί τεράστια καταστροφή με τις αντιδραστικές πολιτικές που εφαρμόζει ο διεθνής ιμπεριαλισμός.
Ιμπεριαλισμός που ασκεί επιθετική πολιτική , οργανώνει και εξαπολύει επεμβάσεις και πολεμικές ενέργειες , όπως αυτή στη Λιβύη , στη Συρία , προετοιμάζει νέες μελλοντικές με στόχο το Ιράν αλλά και τη Λ .Δ. της Κορέας.
Κλιμακώνει τις αντιλαϊκές πολιτικές , που έχουν σαρώσει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών , πέταξαν εκατομμύρια εργαζόμενους στον εφιάλτη της ανεργίας , λεηλάτησαν τα λαϊκά εισοδήματα και στραγγάλισαν τις πιο αδύνατες και ιδιαίτερα τις εξαρτημένες χώρες. Μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση , υπό την αλαζονική ηγεμονία της Γερμανίας, εξαπλώνεται η μνημονιακή λαίλαπα και εκτελούνται επιθετικά , ιμπεριαλιστικά συμβόλαια καταλήστευσης, σαν αυτό που πρόσφατα χτύπησε την Κύπρο .
Σ' αυτή την οικονομική τρικυμία , η χώρα μας , με τιμονιέρηδες τα κυρίαρχα κόμματα της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης , χτυπιέται αλύπητα και βιώνει τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές απώλειες , με το λαό στη χειρότερη μεταπολεμική κατάσταση. Η υποτελής στα ξένα και ντόπια συμφέροντα πολιτική τους , θέριεψε την ανεργία , τσάκισε μισθούς , ανατίναξε τις ΣΣΕ και τα εργατικά δικαιώματα , διέλυσε την κοινωνική ασφάλιση , την υγεία και την παιδεία , ξεπουλάει όσο όσο τη δημόσια περιουσία.
Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πειθήνια , όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις , στη μνημονιακή πολιτική που υπαγορεύουν ΕΕ και ΔΝΤ , σπρώχνει τη χώρα στον οικονομικό γκρεμό.
Ανοίγει σύγχρονο Καιάδα χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο , θερίζει ακόμη περισσότερο τους μισθούς ακόμη και τους κατώτερους(που έπειτα από την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ θα καθορίζονται με κυβερνητική απόφαση), συρρικνώνει κι άλλο τις ήδη συρρικνωμένες συντάξεις, που απειλούνται από την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων , συνεχίζει τον φοροληστρικό εφιάλτη των χαρατσιών, διογκώνει το έτσι κι αλλιώς διογκωμένο δημόσιο χρέος.
Η πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ οδηγεί σε αδιέξοδο και επιδιώκει να μαντρώσει την εργατική τάξη σε μια «ειδική οικονομική ζώνη» , χωρίς εργατικά δικαιώματα , με απόλυτη φτώχεια και άγρια εκμετάλλευση , εκτεταμένη ανεργία και αναγκαστική μετανάστευση. Τα γεγονότα στη Μανωλάδα είναι το μέλλον που φέρνει πιο κοντά η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας για τους Έλληνες εργαζόμενους.
Για να περάσουν αυτή την πολιτική , κλιμακώνουν τα αντιδημοκρατικά μέτρα , επιβάλλουν περιορισμούς και απαγορεύσεις απεργιών και διαδηλώσεων , διώκουν και καταδικάζουν αγωνιστές συνδικαλιστές , σκληραίνουν την κρατική καταστολή σε βάρος των εργατικών και λαϊκών διαμαρτυριών. Συγκαλύπτουν και ανέχονται το ρατσισμό και το φασισμό της Χρυσής Αυγής , διευρύνουν το κυνηγητό κατά των μεταναστών.
Απέναντι σ'αυτή τη σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση, τα εργατικά και λαϊκά στρώματα έδωσαν σημαντικούς αγώνες τα τρία τελευταία χρόνια.
Καλούνται να επιμείνουν στο δρόμο της εργατικής και λαϊκής αντίστασης για να ματαιώσουν και να ανατρέψουν τα τα μνημονιακά μέτρα.Πρέπει να ξεπεράσουν όποιο εμπόδιο βάζουν μπροστά τους οι συμβιβασμένες πολιτικά ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος.Να εντείνουν την πάλη ώστε τα σωματεία , οι εργατικές και λαϊκές οργανώσεις των εργαζόμενων , των πληττόμενων λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας να ενεργοποιηθούν πιο δραστήρια , να πιέσουν τις ηγεσίες και να τις εξαναγκάσουν να οργανώσουν κινητοποιήσεις πιο μαζικές και αποφασιστικές , καλύτερα οργανωμένες και συντονισμένες , με συνέχεια και κλιμάκωση.
Καλούνται να χτίσουν ένα ευρύ εργατικό και λαϊκό μέτωπο απόκρουσης κι ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών, μέτωπο ενωτικό κι όχι διασπασμένο κι ασύνδετων απεργιακών συλλαλητηρίων , αλληλεγγύης Ελλήνων και ξένων εργατών , της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Μέτωπο που θα'χει τη θέληση και τη δύναμη να αντιπαρατεθεί με την πολιτική της ντόπιας ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού.
Αυτό το μέτωπο θα πρέπει να αναδειχθεί μέσα από το φετινό γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς , δεμένο με τον αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο , με το μεγάλο αίτημα της κατάργησης της μισθωτής δουλείας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

-ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

-ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ , ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
-ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ ΔΝΤ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ".



Δεν υπάρχουν σχόλια: