Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΗΜΑΘΙΑ- Θαύμα, η ΝΟΔΕ της ΝΔ μίλησε!! Ανακοίνωση για το Β΄ Σώμα Στρατού που φεύγει

Σ. Ακριτίδης, πρόεδρος ΝΟΔΕ Ημαθίας
Η ΝΟΔΕ Ημαθίας της ΝΔ ήταν αθόρυβη. Δεν είχαμε ακούσει τη φωνούλα της εδώ και μήνες. Είτε ξεκουράζονταν από τη μάχη των εκλογών Μαΐου- Ιουνίου είτε δεν είχαν να πουν τίποτα και για κανένα θέμα. Φαίνεται ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν χρειάζονταν να βγάλουν έστω μια ανακοίνωση.
Όμως, μόλις είδαν ότι άρχισε εκ...
 των έσω η κριτική ανασκουμπώθηκαν και νάσου η πρώτη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας της ΝΔ.
Ο λόγος για την επικείμενη απομάκρυνση του Β΄ Σώματος Στρατού από τη Βέροια. Τους έπιασε το εθνικιστικό τους και δεν άντεξαν. Βλέπουν στολές και αστέρια και κάτι παθαίνουν. Ενθουσιάζονται.
Και πως θα γίνει τώρα που ένας δεξιός, ένας δικός τους Υπουργός βάζει την υπογραφή του και το Β΄ ΣΣ λαμβάνει τέλος από τη Βέροια. Τι θα πουν στους λοιπούς ενθουσιασμένους της ΝΔ ο πρόεδρος Σάββας Ακριτίδης και οι συνεργάτες του; Τι θα πουν που φεύγει το Σώμα; Τι θα κάνουν χωρίς Σώμα οι ψηφοφόροι της ΝΔ;

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας της ΝΔ

Η ΝΟΔΕ Ν. Ημαθίας εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο την αντίδραση και την αντίθεσή της στα σχέδια για κατάργηση του Β’ Σώματος Στρατού, που προέρχονται από κύκλους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΓΕΕΘΑ αντίστοιχα. Στις δύσκολες μέρες που διανύει το Έθνος θα ήταν καταστροφικό για το μέλλον αυτού του τόπου να καταργήσουμε τα σύμβολα και τους θεσμούς. Ένα από αυτά είναι για την Ημαθία και τη Μακεδονία το Β’ Σώμα Στρατού. Όχι μόνο γιατί αποτελεί τη ζωντανή ιστορία των αγώνων των προγόνων μας, αλλά πολύ περισσότερο γιατί αποτελεί την μόνη και στέρεα εγγύηση απέναντι σε όσους επιβουλεύονται ή ενδεχομένως εγείρουν εδαφικές διεκδικήσεις στην Ελληνική Μακεδονία μας.

      Η ΝΟΔΕ Ν. Ημαθίας, καλεί όλους όσοι απεργάζονται τέτοιους σχεδιασμούς, στο όνομα δήθεν της οικονομικής κρίσης, να πάψουν να υποθηκεύουν το μέλλον της Πατρίδας μας, με σχεδιασμούς που υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες. Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπως και την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ να τερματίσουν οριστικά τα σενάρια και τους σχεδιασμούς κατάργησης του Β’ Σώματος Στρατού και να λάβουν άμεσα αποφάσεις προς την κατεύθυνση αυτή."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά προσοχή μην σκίσετε τα καλτσόν σας.