Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τραγέλαφος- Η ΔΗΜ.ΑΡ. "αδειάζει" τον Γ. Γεωργάτο και αποσύρει την ανακοίνωση για το Die Linke

Γ. Γεωργάτος
Το έχουμε ξαναπεί. Η ΔΗΜΑΡ εξελίσσεται σε κόμμα των εκπλήξεων. Δε σ΄ αφήνει να πλήξεις. Δε πρόλαβε να ανεβεί η ανακοίνωση του υπευθύνου της εξωτερικής πολιτικής κ. Γεωργάτου που κατηγορούσε τη Γερμανική Αριστερά για την αρνητική της στάση στην ψηφοφορία στη Βουλή και μετά από λίγο κατέβηκε.
Την απέσυραν τη δήλωση από τον ιστότοπο της ΔΗΜΑΡ γιατί προφανώς κρίθηκε ότι δεν απηχεί στην επίσημη γραμμή του κόμματος.
Η ηγεσία άδειασε τον...
Γ. Γεωργάτο που θέλει το κόμμα αυτό να στρίψει ακόμα πιο δεξιά και να αναλάβει από τώρα πιθανόν κυβερνητικές θέσεις για να αποδείξει στους καθυστερημένους ΣΥΡΙΖΑιους και τους ΚΚΕδες πόσο υπεύθυνοι αριστεροί είναι.

Αν μπει κανείς στη σελίδα της ΔΗΜΑΡ στο φ/β θα διαπιστώσει ότι η δεξιά πτέρυγα έχει πέσει σε αμηχανία και ψάχνεται. Όσοι βιάστηκαν να γράψουν τις απόψεις τους με αφορμή την ανακοίνωση μένουν εκτεθειμένοι και έχω την περιέργεια να δω την αντίδρασή τους. Τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας.

Απορίας άξιον είναι να δούμε όλοι μας τη στάση στελεχών που είτε είναι βουλευτές και γράφουν με ψευδώνυμο είτε είναι μέλη της ΚΕ και της γραμματείας που άλλοι διαφωνούν με το άδειασμα του Γεωργάτου, άλλοι με το ότι το κόμμα δε λειτουργεί για να καθορίζονται πολιτικές κι άλλοι επί της ουσίας της ανακοίνωσης που ούτε λίγο ούτε πολύ ήταν πολιτικά σχιζοφρενική.

Ιδού λοιπόν η ανακοίνωση που αποσύρθηκε:

Δήλωση του υπεύθυνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ, Γεράσιμου Γεωργάτου, για την καταψήφιση από το Die Linke του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, στη γερμανική βουλή

Τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα “Aριστερά” (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική βουλή. Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με το λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις - SPD και Πράσινοι -, δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΨΗΦΟ ΤΟΥ DIE LINKE ΚΑΤΑ ΤΟΥ «ΠΑΚΕΤΟΥ ΔΙΑΣΩΣΗΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς DIE LINKE καταψήφισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 27/2, το πακέτο βοηθείας προς την Ελλάδα –γνωστό και ως Μνημόνιο2– προτείνοντας έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης για την Ελλάδα, χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς μια συ...νεχή, εξοντωτική και αδιέξοδη λιτότητα με παντελή απουσία αναπτυξιακής προοπτικής, με προδιαγεγραμμένη την αποτυχία και την ουσιαστική πτώχευση της κοινωνίας και της χώρας.
Το σκεπτικό δηλαδή της καταψήφισης είναι παρόμοιο με το πολιτικό σκεπτικό της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία με τη σειρά της καταψήφισε το συγκεκριμένο πακέτο και το συνοδευτικό PSI στην ελληνική Βουλή, στην πρόσφατη ειδική συνεδρίαση (βλ. την εξαιρετικά συγκροτημένη τοποθέτηση του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκου Τσούκαλη, στις 23/2).

Μάλιστα η βουλευτίνα του DIE LINKE, Heike Hänsel έκλεισε την ομιλία της λέγοντας στα ελληνικά: «Είμαστε όλοι Έλληνες», εκφράζοντας τη συμπαράσταση της ίδιας και του κόμματός της στον ελληνικό λαό. Επίσης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση Μέρκελ, κατηγορώντας τη ότι οδηγεί τη χώρα μας στην εξαθλίωση και ότι με την πολιτική της καταλύει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Δηλώσεις που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ως δήθεν εκφράζουσες τη ΔΗΜΑΡ και τα μέλη και τα στελέχη της για το ζήτημα, δεν εκφράζουν τίποτα άλλο πέρα από προσωπικές απόψεις και διόλου δεν απηχούν την πολιτική θέση του κόμματος και της Κεντρικής Επιτροπής. Και είναι τουλάχιστον πολιτικά άτοπο και άστοχο, οποιοδήποτε στέλεχος του κόμματος να προκαταλαμβάνει, μέσω της επίσημης κομματικής του ιδιότητας (σε αυτή την περίπτωση, ως υπεύθυνος του τομέα ευρωπαϊκής/εξωτερικής πολιτικής), τις θέσεις και την τοποθέτηση και των υπόλοιπων στελεχών και μελών της ΔΗΜΑΡ για το συγκεκριμένο ζήτημα – και μάλιστα της ίδιας της Κεντρικής Επιτροπής, της οποίας και είμαι μέλος.

Προσωπικά, όχι μόνο απογοήτευση δεν μου προκάλεσε η αρνητική ψήφος του DIE LINKE, αλλά απεναντίας μου έδωσε ελπίδες για το μέλλον της χώρας μας, σε μια Ενωμένη Ευρώπη με κυρίαρχες τις προοδευτικές και αριστερές πολιτικές δυνάμεις.

Ο δρόμος για τον δημοκρατικό σοσιαλισμό παραμένει πάντα ευρωπαϊκός, αριστερός και οικολογικός!

Θέμης Δημητρακόπουλος
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς