Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 21 ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ” και το Συντονιστικό Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων σας καλούν στη 2η Ανοιχτή Σύσκεψη που οργανώνεται για τη ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ των Κινητοποιήσεων που θα γίνουν στην Αθήνα εν’ όψει της 21 Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας Κατά του Ρατσισμού. Η Σύσκεψη θα γίνει στο ....
Στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13 – Εξάρχεια, την ερχόμενη Τρίτη 28/2 στις 8 μ.μ. Καλεσμένοι είναι πλήθος σωματείων, λαϊκών συνελεύσεων, τοπικών συλλογικοτήτων αντίστασης, αυτοδιοικητικών φορέων και φυσικά μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις και κινήσεις δικαιωμάτων, πολιτικοί φορείς και κόμματα που επιθυμούν να υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις.

Στην 1η μας συνάντηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα, όπου συμμετείχαν πλήθος φορέων συναποφασίστηκε:

1. Η ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Αντιφασιστικής Συγκέντρωσης στα Δικαστήρια της Ευελπίδων για τη δίκη των 3 Χρυσαυγιτών (Σκορδέλη κ.λ.π.) την Τρίτη 20/3, στις 9 π.μ.

2. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις αντιρατσιστικές εκδηλώσεις που καλεί η ΟΛΜΕ στα σχολεία, ανήμερα την 21η Μάρτη, Παγκόσμια μέρα κατά του Ρατσισμού. Μάλιστα έγινε σχετική συνάντηση με μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ την περασμένη Τρίτη.

3. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, Η ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΝΑΙ το Σάββατο 24/3, από Ομόνοια ή πλατεία Κοτζιά, ενώ προτάθηκαν ΠΟΡΕΙΑ στη ΒΟΥΛΗ και ΣΥΝΑΥΛΙΑ στην ΑΡΧΗ ή το ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ κινητοποίησης. Με δεδομένη την πιθανότητα την ίδια μέρα να γίνει μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, αφέθηκαν ανοιχτές οι λεπτομέρειες της κινητοποίησης για την επόμενη σύσκεψη και θα “κλείσει” στη 2η συνάντηση με όλα τα δεδομένα.

Το περιεχόμενό των κινητοποιήσεων θα είναι ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ – ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ/ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ενώ θα κυκλοφορήσουν υλικά (Αφίσα, προκήρυξη) ελληνικά και πολύγλωσσα για όλες τις κινητοποιήσεις – δράσεις

Στην 1η Συνάντηση συμμετείχαν και μετέφεραν στις συλλογικότητές τους τις αποφάσεις και τις προτάσεις, μέλη των συλλογικοτήτων:

Πολιτιστικός Σύλλογος Κούρδων, Κοινότητα Γουϊνέας, Αφγανοί Πρόσφυγες, Μαροκινή Κοινότητα, Σύλλογος Μεταναστών Εργατών 25 Γενάρη (πρώην απεργοί πείνας), Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των λαών Τουρκίας – Κουρδιστάν.

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”, Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE)

Μέλη Λαϊκών Συνελεύσεων και τοπικών επιτροπών από τις περιοχές: Νίκαια, Κορυδαλλός, Αμπελόκηποι, Ζωγράφου, Αιγάλεω, Πλατεία Βικτωρίας, μέλη της Κίνησης Κατοίκων 6ης Διαμερισματικής Κοινότητας και της Δημοτικής Κίνησης Αθήνας “Ανοιχτή Πόλη”

Επίσης εκπρόσωποι πολιτικών οργανώσεων και φορέων της αριστεράς.

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων

ksm

1 σχόλιο:

Νικος Χατζάρας είπε...

Εδώ και τρεις βδομάδες έχει ξεκινήσει η πρωτοβουλία για αντιφασιστικό - αντιναζιστικό συλλαλητήριο και συναυλία στον Αγ. Παντελεήμονα, από την ΚΕΕΡΦΑ με τη συμμετοχή οργανώσεων συνδικάτων και πρωτοβουλιών. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή εκτός των ελμε, η αδεδυ αλλά και πολλές οργανώσεις μεταναστών. Η κεντρική συγκέντρωση, πορεία και συναυλία προτείνεται για τις 17 Μάρτη.