Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Άκυρη η προκήρυξη της Κυκλοφοριακής Μελέτης Βέροιας - Αναλαμβάνει η Περιφέρεια

Για την καθυστέρηση που θα προκύψει στην Κυκλοφοριακή Μελέτη και Μελέτη Στάθμευσης Δήμου Βέροιας έκανε λόγο ο Απόστολος Νεστορόπουλος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Τετάρτη 22/2, καθώς - όπως σημείωσε - με υπουργική...
 απόφαση στις 4-10-2010 ο τότε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας είχε εγκρίνει πίστωση ύψους 145 χιλ. ευρώ στην Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όχι στον Δήμο Βέροιας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συναφθεί καμία σύμβαση από τον Δήμο.

Κατά συνέπεια, σύμφωνα και με σχετικό έγγραφο του αντιδημάρχου Τεχνικών Άρη Λαζαρίδη προς την Οικονομική Επιτροπή, η Περιφέρεια θα αναλάβει εκ νέου την δημοπράτηση του έργου της Μελέτης.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον Άρη Λαζαρίδη, η κίνηση των διαδικασιών έγιναν επειδή δεν υπήρχε καμία κίνηση από την Περιφέρεια, έχοντας την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει γραφειοκρατικό θέμα με την προϊσταμένη αρχή που θα αναλάμβανε το έργο.
Τελικά, αφού δεν μπόρεσε να προχωρήσει το θέμα με αυτό τον τρόπο και έπειτα από τις επαφές και συναντήσεις με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, υπήρξε εξέλιξη και έχει αναλάβει την υπόθεση υπάλληλος του Τμήματος Μελετών της Δ.Δ.Ε., προκειμένου να την διεκπεραιώσει.

Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις του, η δημοπράτηση της Μελέτης θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ σχετικά με την καθυστέρηση για την οποία έκανε λόγο ο Απόστολος Νεστορόπουλος, σημείωσε πως ούτως ή άλλως δεν θα είχε προχωρήσει τίποτα...

http://www.inveria.gr/2012/02/blog-post_2184.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: