Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

παρέμβαση- Στη νέα κατοχή απαντάμε με οργάνωση και αντίσταση

του
Λ. Παπαχρυσοστομίδη

Αυτήν τη στιγμή, η τρόικα διατάζει- η ελληνική κυβέρνηση Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ διεκπεραιώνει. Βιαστικά, άτσαλα, δουλικά και άναρχα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας και, κατ επέκταση, η Παιδικοί Σταθμοί του.
Μέσα σε αντικρουόμενες πληροφορίες, τελικά...
 μας είπαν ότι οι Σταθμοί θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Πώς, ως πότε, με τι προσωπικό και άλλα ερωτήματα αναπάντητα.
Το σίγουρο είναι ότι το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί, έχει επιφέρει τέτοια αναστάτωση, ώστε οι συνάδελφοι σωρηδόν τρέχουν για παραιτήσεις συνταξιοδότησης, δημιουργώντας κενά δυσλειτουργίας των Παιδικών Σταθμών. Όλα επαφίενται στο φιλότιμο και στην αυτοοργάνωση, για να συνεχίσουμε να παρέχουμε τη θαλπωρή που χρειάζονται οι συνάνθρωποι μας, τα ΠΑΙΔΙΑ.
Στη νέα Κατοχή, οργανώνουμε (και οργανωνόμαστε) σε επικαιροποιημένο "ΕΑΜ". Στη Νάουσα, οι εργαζόμενοι, ακόμη και συνταξιοδοτούμενοι, ακόμη και αμισθί, θα συνεχίσουμε να είμαστε στα πόστα μας. Σπρώχνοντας τη χρονιά ως το καλοκαίρι Αλλά και μέχρι τις εκλογές! Ώστε να προκύψει μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Που θα βάλει στο επίκεντρό της όχι τα κέρδη των τραπεζών και βιομηχάνων αφεντικών, αλλά τον Άνθρωπο, το ΠΑΙΔΙ.
Μπαίνει θέμα επιβίωσης των εργαζομένων, των ανέργων, Ελλήνων και μεταναστών. Με αυτό το καινούριο δεδομένο, χρειάζεται να παρθούν μέτρα. ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ-ΕΓΡΑΣΙΑ είναι στο στόχαστρο της τρόικας, της κυβέρνησης, του μνημονίου. Επείγει να σώσουμε τα παιδιά. Με τη συνέχιση των Σταθμών. Με τη λειτουργία, ακόμα και δημιουργία νέων. Και με αναθεώρηση του κανονισμού τους. Αντί της προηγούμενης, και σωστής τότε, άποψης "παίρνουμε τα παιδιά των εργαζομένων και επιδοτούμενων ανέργων", το σωστό πια είναι "παίρνουμε, πρώτα, τα παιδιά των άνεργων γονέων". Τα πεινασμένα, παγωμένα, δυστυχισμένα παιδιά. Αλλά και κανένα παιδί χωρίς τις παροχές του σχολείου.
Αλλιώς, και οι ίδιοι βρεφονηπιοκόμοι θα μείνουν άχρηστοι και άνεργοι σε μια κοινωνία ανέργων, ανασφάλιστων και εργαζομένων χωρίς ένσημα γονιών στη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: