Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΕΡΦΑ: Αντιναζιστικό Συλλαλητήριο Σάββατο 17 Μάρτη

Το τελευταίο διάστημα, με αφετηρία την επιβολή της συγκυβέρνησης μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ έχει κλιμακωθεί η ρατσιστική εκστρατεία με αποκορύφωμα το καθημερινό πογκρόμ ομάδας νεοναζί που δρα με την ανοχή και την κάλυψη της ΕΛΑΣ και του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα στη περιοχή της Πλατείας Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα στέλνοντας στο νοσοκομείο δεκάδες μετανάστες.....

Έτσι κι αλλιώς ο Καρατζαφέρης έβαλε σαν όρο στη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση την άρση του νόμου για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ απαίτησαν την διάλυση των συνδικάτων στη Ζώνη Περάματος ενώ στηρίζουν τους εφοπλιστές στην δρομολόγηση σαπιοκάραβων στα νησιά του Αιγαίου ξυπνώντας τις μνήμες του ναυαγίου του Σάμινα. Ταυτόχρονα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής με τις ευλογίες του συγκροτήματος Λαμπράκη επιχειρούν να εμφανιστούν ως δύναμη με προοπτική κοινοβουλευτική οργανώνοντας πογκρόμ και εκστρατεία φόβου στις γειτονιές ενώ βρέθηκαν να τραμπουκίζουν κατά των απεργών χαλυβουργών και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Τους άνοιξε το δρόμο η ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων που αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους για να αποπροσανατολίσουν την οργή από τις πολιτικές των Μνημονίων, της Τρόικα και της ΕΕ που σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία ενώ ξεσπιτώνουν κόσμο. Ο Παπουτσής είχε το θράσος μάλιστα να εγκαινιάσει το χτίσιμο του φράχτη του αίσχους στον Έβρο ενώ οι αστυνομικοί του στις επιχειρήσεις σκούπα χτυπάνε και πλιατσικολογούν σε βάρος των μεταναστών. Την ίδια ώρα καμιά διαδικασία νομιμοποίησης δεν προχωράει, οι υποσχέσεις προς τους 300 απεργούς πείνας δεν τηρούνται, το άσυλο είναι μακρινό όνειρο για τους αιτούντες, η συμφωνία Δουβλίνο 2 καθηλώνει τους πρόσφυγες στην είσοδο σιδερόφραχτων λιμανιών στη Πάτρα και την Ηγουμενίτσα. Στο κέντρο της Αθήνας ο Δήμαρχος Καμίνης συνεργάζεται σε ρατσιστικές και αστυνομικές επιθέσεις κατά των μικροπωλητών, κατά των φοιτητών και του πανεπιστημιακού ασύλου κατά των ελεύθερων αυτοδιαχειριζόμενων χώρων μετά από απαίτηση των φασιστών βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ
Μέσα σ εαυτές τις συνθήκες χρειάζεται η ενωμένη απάντηση του κινήματος που παλεύει για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και των αντεργατικών μέτρων στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις, για να σταματήσουν τα πογκρόμ, για να διεκδικήσουμε ίσα δικαιώματα για όλους, νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες, απαγόρευση της δράσης των ναζιστικών συμμοριών.
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή σε συνεργασία με κινήσεις μεταναστών, συνδικαλιστές, φοιτητές, καλλιτέχνες παίρνει την πρωτοβουλία για την διοργάνωση μιας βδομάδας δράσης με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού στις 21 Μάρτη, με συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη, συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς Άγιο Παντελεήμονα όπου θα γίνει συναυλία, θεατρικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Συγκέντρωση Προπύλαια 2μμ
Συναυλία 4μμ ,Θεατρικά δρώμενα στον Άγιο Παντελεήμονα

Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τις γειτονιές και τα σχολεία
Νόμιμοι οι μετανάστες, άσυλο στους πρόσφυγες
Αντιστεκόμαστε στη φτώχεια, την ανεργία, την υποβάθμιση της ζωής
Χτίζουμε γέφυρες φιλίας, όχι φράχτες μίσους!
Να διώξουμε τη συγκυβέρνηση Τροϊκανών, τραπεζιτών ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: