Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Με την προστασία των ΜΑΤ γίνεται η συνεδρίαση- Αποχώρησε η αντιπολίτευση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το δημοτικό συμβούλιο της πόλης συνεδριάζει εκτός του δημαρχιακού μεγάρου. Ο λόγος της αλλαγής του...
χώρου της συνεδρίασης είναι οι συνεχείς παρεμποδίσεις των συνεδριάσεων από ομάδα πρώην συμβασιούχων του Δήμου, οι οποίοι διεκδικούν να τους παραχωρηθεί βεβαίωση που θα πιστοποιεί ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας.

Αποχωρεί η αντιπολίτευση

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένες να παραμείνουν στη συνεδρίαση εφόσον «έξω από το κτίριο υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ».

Αναγκαία η ολοκλήρωση της συνεδρίασης

Λόγω των αλλεπάλληλων διακοπών των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου υπάρχει συσσώρευση σημαντικών θεμάτων τα οποία περιμένουν έγκριση. Ένα από αυτά είναι η διεκπεραίωση των προνοιακών επιδομάτων. Μια ενδεχόμενη διακοπή της συνεδρίασης θα σημάνει αυτομάτως την καθυστέρηση των επιδομάτων σε 23.000 δικαιούχους. Οι πέντε συνεχόμενες αναβολές έχουν προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Προσπάθεια συναίνεσης από Αβραμόπουλο

Μέχρι την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος κατέβαλε προσπάθειες για να βρεθεί σημείο σύγκλισης με τους πρώην συμβασιούχους προκειμένου να μην χρειαστεί η αλλαγή του χώρου της συνεδρίασης. Λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης στο Δημαρχείο ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε προς τους πρώην συμβασιούχους: "Δεν είμαστε υπό ομηρια. Έχουμε δημοκρατία! Δεν θα μας πείτε εσείς πως θα συνεδριάσουμε".

Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον ισολογισμό του 2010

Λόγω χρονικής πίεσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανέβαλε την ειδική συνεδρίαση για τον ισολογισμό και έτσι θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

http://www.thestival.gr/self-government/item/23553-se-ekseliksi-to-dimotiko-symboylio-paramenoyn-ekso-apo-to-kentro-istorias-ta-mat

Δεν υπάρχουν σχόλια: