Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΤΥ Η ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η μετατροπή του αεροδρομίου Παλαιοχωρίου σε εμπορευματικό – πολιτικό. Ο δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης επισκέφτηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον βουλευτή Μιχάλη Χαλκίδη κι ενημερώθηκε ότι η αρμοδιότητα μετατροπής θα περάσει στο Υπουργείο Μεταφορών και την Πολιτική Αεροπορία για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτά ανακοίνωσε ο κ. Δημητριάδης (φωτ.) στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης.
Ο δήμαρχος Πλατέος πραγματοποίησε μια σειρά επισκέψεις στην Αθήνα για της οποίες επεσήμανε τα εξής:
· Επίσκεψη στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας: Ενημερώθηκε ότι το πρώτο έως το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα δημοπρατηθεί ο Βρεφονηπιακός Σταθμός των Τρικάλων
·Επίσκεψη στον ΟΣΕ: Θα πραγματοποιηθεί εξωραϊσμός του σιδηροδρομικού σταθμού Πλατέος και θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Επίσης η υπόγεια διάβαση έχει διανοιχτεί και θα πραγματοποιηθούν και συμπληρωματικά έργα.
·Επίσκεψη στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας: Ξεκίνησε η προμελέτη για τον βιολογικό καθαρισμό των εργατικών κατοικιών. Η επιλογή των βόθρων απορρίφθηκε. Ο Οργανισμός θα χρηματοδοτήσει τον δήμο για την υλοποίηση του έργου.
Σε άλλες ανακοινώσεις του ο δήμαρχος Πλατέος σημείωσε ότι:
·Στην Κορυφή θα δημοπρατηθεί η διαμόρφωση του αύλειου χώρου του δημοτικού σχολείου.
· Προχωρά ο αγωγός ύδρευσης που θα συνδέσει τη νέα γεώτρηση στον Πλάτανο με τα δίκτυα των Τρικάλων και του Αράχου.
· Ξεκίνησε η διαδικασία πρόσληψης δυο μηχανικών που θα στελεχώσουν την τεχνική υπηρεσία με στόχο την γρηγορότερη ωρίμανση μελετών και έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: