Κυριακή 6 Απριλίου 2008

ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ: ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ. ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΟΙ ΦΗΜΕΣ

Κ. Ναλμπάντης: Κινδυνολογούν όσοι παίζουν με το νερό και το μέλλον της επιχείρησης

Συνέντευξη στο ράδιο Αλεξάνδρεια ο πρόεδρος (δεξιά) της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας σχετικά με τις φήμες και τα σενάρια που κυκλοφόρησαν εσχάτως και αναφέρονται στην ποιότητα του νερού που καταναλώνουν οι χρήστες του δικτύου ύδρευσης του δήμου Αλεξάνδρειας.
Ο Κ. Ναλμπάντης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
-Κι εμείς στην ίδια πόλη ζούμε και μας ενδιαφέρει και μας αφορά η ποιότητα του νερού που πίνουμε. Καλά κάνει ο κόσμος και θέτει ερωτήματα και προβληματίζεται. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι όταν δεν υπάρχει πρόβλημα δεν θα πρέπει να κινδυνολογούμε και να διογκώνουμε πράγματα όταν δεν ισχύουν.
-Υπήρξε περιστατικό που ένας δημότης έβαλε βαμβάκι στη βρύση και άλλαξε χρ ώμα που οφείλεται σε φερτά υλικά που όμως δεν επηρεάζει την ποιότητα του νερού. Αυτά τα υλικά οφείλονται στην παλαιότητα του δικτύου και αυτό το γνωρίζει ο κόσμος και εμείς με το νερό δεν κάνουμε μικροπολιτική.
Δεν είναι καλό να τα βλέπουμε στο ποτήρι μας τα φερτά υλικά. Υπάρχουν τρόποι να μην τα βλέπουμε.
-Εμείς ως ΔΕΥΑ τα τελευταία πέντε χρόνια παίρναμε εξ ολοκλήρου νερό από τις πηγές. Μόνο τους δυο τελευταίους μήνες λόγω του ότι στέρεψαν οι πηγές παίρνουμε νερό από τις γεωτρήσεις που είναι όμως απόλυτα ελεγμένες από τις υπερκείμενες υπηρεσίες.
-Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι τμήμα του δικτύου είναι από αμιαντοσωλήνες. Αυτά τα χρόνια όσες βλάβες κάναμε ως υπηρεσία δεν βρήκαμε αμιαντοσωλήνες. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο.
-Τονίζω με ειλικρίνεια ότι ο κάθε καταναλωτής μπορεί να βάλει φίλτρο που να συγκρατήσει τα φερτά υλικά ώστε να αποκλειστούν τα φερτά υλικά.
Εμείς ως ΔΕΥΑ κάνουμε αυτό που πρέπει και βάλαμε φίλτρα τόσο κατά την είσοδο του νερού στους υδατόπυργους όσο και κατά την έξοδο.
-Εμένα με στεναχωρεί το γεγονός ότι αυτοί που κάνουν σήμερα ότι ανακαλύπτουν την Αμερική είναι αυτοί που προ δεκαετίας και παραπάνω ήταν δημοτικοί σύμβουλοι και θα μπορούσαν να αλλάξουν πολλά πράγματα, έστω και αν ήταν αντιπολίτευση. Κάτι άλλο συμβαίνει εδώ με την στάση αυτή. Θα δικαιολογούσα μια τέτοια στάση από σύμβουλο που θα ασχολούνταν για πρώτη φορά με την αυτοδιοίκηση.
-Έχουμε κάνει πολλές αναλύσεις νερού ιδιωτικών γεωτρήσεων που μας ζητάνε οι πολίτες. Τα αποτελέσματα είναι τραγικά. Κατά 99,9% τα αποτελέσματα δείχνουν ότι πίνουν νερό ακατάλληλο. Για αυτό το λόγο παραμένει σε ισχύ το επιχείρημα που ελέγετο από παλιά: Δηλαδή, συνδεθείτε με το δίκτυο της ΔΕΥΑ και καταργήστε τις γεωτρήσεις.
-Εμείς ως διοίκηση και ο δήμαρχος προσωπικά κάναμε μια κίνηση που αφορά στο μέλλον. Μετά από ενημέρωση που είχαμε από επιστήμονες προβήκαμε σε γεώτρηση στο ύψος του Λουτρού και σε βάθος 280 μέτρων βρήκαμε νερό άριστης ποιότητας το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε όταν είτε οι πηγές είτε οι υπάρχουσες γεωτρήσεις δεν θα μπορούν να υδροδοτήσουν την πόλη τότε θα παίρνουμε νερό από τη νέα γεώτρηση.
-Εμείς ως διοίκηση της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας πήραμε μια απόφαση που συμβάλει στην διαφάνεια με την πλήρη ενημέρωση των πολιτών. Με κάθε λογαριασμό που θα πάει στα σπίτια θα στέλνουμε τα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού ώστε να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες.
Και όσοι θέλουν μπορούν να έλθουν στην επιχείρηση να δουν και τις παλιότερες αναλύσεις.
-Αν και κατηγορηθήκαμε πολύ για το έργο που σήμερα κατασκευάζεται είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι προχωράει με γοργούς ρυθμούς και εντός του έτους θα λειτουργήσει. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους κατοίκους για το γεγονός ότι το αγκαλιάζουν με θέρμη το έργο, ανταποκρίθηκαν μαζικά και έκαναν αιτήσεις για να συνδεθούν με το δίκτυο και να τους πω ότι σε λίγο διάστημα θα είναι παρελθόν τα όποια προβλήματα σήμερα υπάρχουν με τη σκόνη κλπ στην περιοχή. Η πόλη θα αφήσει πίσω της τους βόθρους και θα αποκτήσει νέο επίπεδο και αναπτυξιακή τροχιά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΛΩΣΣΑ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΕΙ
(παροιμια)

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΙΑΛ ?
<<-Υπήρξε περιστατικό που ένας δημότης έβαλε βαμβάκι στη βρύση και άλλαξε χρ ώμα που οφείλεται σε φερτά υλικά που όμως δεν επηρεάζει την ποιότητα του νερού. Αυτά τα υλικά οφείλονται στην παλαιότητα του δικτύου και αυτό το γνωρίζει ο κόσμος και εμείς με το νερό δεν κάνουμε μικροπολιτική.
Δεν είναι καλό να τα βλέπουμε στο ποτήρι μας τα φερτά υλικά. Υπάρχουν τρόποι να μην τα βλέπουμε.>>
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ,ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ! ! ! ! !
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΟΥΣ,ΓΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ,ΓΙΑ ....
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ! !
ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.
1)ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ.
2)ΝΑ ΣΒΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ
3)ΝΑ ΡΙΝΟΥΜΕ ΟΞΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ
4)ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΟΡΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ(ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΟΡΑΤΑ).
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΝΑ ΣΚΕΦΘΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΑΧΤΙΚΑ Η ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΙΛΤΡΑ Η ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ,ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΓΙΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΟΓΟ.
ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΤΟΥ.
ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΙΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΤΙΝΑ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΕΖΟΙ (ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ) ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΤΑ.
ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΠΟΝΗΡΕΣ ΦΗΜΕΣ,ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ !!
ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ..