Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΓΕ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Σύσκεψη με θέμα τη νέα παραγωγική χρονιά διοργάνωσε την Τετάρτη 16/4 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας στο ΟΕΕΓΕΚΑ «Δήμητρα» Ημαθίας (πρώην ΚΕΓΕ Μακροχωρίου). Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η φυτοπροστασία και η αντιμετώπιση των κινδύνων από την κακή χρήση φυτοφαρμάκων στη στόχευση της βελτίωσης της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων του Νομού μας.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο Γ.Γ. της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σταύρος Γιανναβαρτζής, ο Διευθυντής Γεωργίας κ. Χοβαρδάς, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Γεωργίας κ. Σεργίου, πρόεδροι και στελέχη Ομάδων Παραγωγών, έμποροι - γεωπόνοι γεωργικών φαρμάκων, γεωπόνοι συνεταιρισμών που ασχολούνται με την ολοκληρωμένη διαχείριση κ.α.
Η οργάνωση της σύσκεψης έγινε από το Τμήμα Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Γεωργίας με κύριο στόχο την ενημέρωση των εμπλεκομένων στο σύστημα διαχείρισης και παραγωγής του ροδακίνου, ώστε να εφαρμοστούν αυστηρότερα φέτος οι προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας της αγροτικής μας παραγωγής.
Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης τόνισε ότι τη φετινή χρονιά θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, με στόχο να μην υπάρξουν προβλήματα με τις εξαγωγές, κυρίως με την αγορά της Ρωσίας που άνοιξε έπειτα από τόσους κόπους.
«Να είστε το δυνατόν περισσότερο τυπικοί. Οφείλουμε όλοι μαζί να πετύχουμε την καλύτερη ποιότητα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Διαφορετικά να ξέρετε ότι θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις», προειδοποίησε ο Νομάρχης. Τέλος, πρόσθεσε ότι φέτος σε συνεννόηση με το Υπουργείο δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη μεταφορά των προϊόντων, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη ειδικά για το επιτραπέζιο ροδάκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: