Τρίτη 1 Απριλίου 2008

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ; ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΣΤΙΓΑ;

Το πρόβλημα των κουνουπιών είναι μεγάλο, γνωστό στους κατοίκους της περιοχής και σε ετήσια βάση δείχνει ότι απασχολεί τους αρμόδιους.
Κάθε χρόνο γίνονται συσκέψεις, αποφασίζονται μέτρα, ψηφίζονται κονδύλια αλλά παρ΄ όλα αυτά το πρόβλημα παραμένει εάν δε διογκώνεται.
Ο Δήμος Πλατέος κυρίως και σε μικρότερο βαθμό τα χωριά του δήμου Αλεξάνδρειας αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα το οποίο έχει επιπτώσεις σε όλες τις δραστηριότητες των κατοίκων υποβαθμίζοντας εν τέλει το βιοτικό τους επίπεδο.
Οι παράγοντες που συντηρούν το πρόβλημα εκτός των άλλων είναι και το γεγονός της εκτεταμένης καλλιέργειας ρυζιού στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια οι ορυζώνες έχουν ζώσει κυριολεκτικά την περιοχή του δήμου Πλατέος αλλά και αυτόν της Αλεξάνδρειας.
Η λύση, αν υπάρχει μόνιμη, δεν έχει ακόμα βρεθεί και κάθε χρόνο αυτό που ακούμε είναι σχεδιασμοί και ευχολόγια.
Βέβαια δίδονται κάποια ποσά, αρκετές φορές διόλου ευκαταφρόνητα, σε εταιρείες που αναλαμβάνουν να ψεκάσουν τους ορυζώνες και τα κανάλια πλην όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα δε βλέπουμε.
Πέρσι είχε γίνει μια προσπάθεια και έγιναν από αέρος ψεκασμοί αλλά μεγάλη διαφορά δεν διαπιστώσαμε. Φέτος δεν έχουμε καμιά πληροφόρηση για το τι και πότε θα γίνει. Απλώς, περιμένουμε…
Ας ελπίσουμε ότι φέτος η χρονιά δε θα είναι όπως οι προηγούμενες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: