Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΕ "ΜΑΝ. ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ"

30 χρόνια μετά την ανακάλυψη των βασιλικών τάφων της Βεργίνας (1977-2007) το Γυμνάσιο Βεργίνας μετονομάστηκε σε «Μανόλης Ανδρόνικος» για να τιμήσει η Βεργίνα τον μεγάλο Έλληνα αρχαιολόγο. Η μετονομασία με την υπ. αριθμ. 142493/Δ4/13-12-07 απόφαση του ΥΠ.Ε.Π.Θ. που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (2473τΒ’31-12-07).
Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι 70 χρόνια πριν (1937) άρχισε τις ανασκαφές στην Βεργίνα ο δάσκαλος του Μ. Ανδρόνικου, καθηγητής Αρχαιολογίας Κων/νος Ρωμαίος.
Η τελετή μετονομασίας, στην οποία έχει προσκληθεί η ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ., του ΥΠ. Μακεδονίας-Θράκης αλλά και η Πρυτανική Αρχή του Α.Π.Θ. θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου 2008.
Την ίδια ημέρα στις 11:00 στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «η ζωή και το έργο του Μ. Ανδρόνικου, τις ανασκαφές, τους στόχους και τις προοπτικές» από τις διακεκριμένες αρχαιολόγους Παλιαδέλλη Χρυσούλα (Καθηγήτρια ΑΠΘ), Δρούγου Στέλλα (Καθηγήτρια ΑΠΘ) και Κοτταρίδη Αγγελική (Δρ. Αρχαιολογίας ΙΖ’ Ε.Π.Κ.Α.).
Η όλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βεργίνας και συνδιοργανώνεται από την Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκ/σης Νομού Ημαθίας και το Γυμνάσιο Βεργίνας.
Οι εκδηλώσεις τόσο της ημερίδας όσο και της μετονομασίας καλύπτονται από την ευγενική χορηγία του κ. Συμεών Δερέ και του Θεραπευτηρίου «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ».
Με την τελετή μετονομασίας θα ακολουθήσει δεξίωση στον χώρο του σχολείου.
Μόλις λάβαμε την διαβεβαίωση ότι στην εκδήλωση μετονομασίας του Γυμνασίου μας το ΥΠΕΠΘ θα εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: