Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΙΕΣΤΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

Άμεση και σκληρή ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ημαθίας στην συνέντευξη- εκδήλωση του Κ. Καραπαναγιωτίδη που έγινε την Τετάρτη στη Βέροια. Την ανακοίνωση υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης Δ. Μούρνος

"Πλούσια, έως σπάταλη αλλά ομολογουμένως καλοστημένη φιέστα, ήταν η δημόσια παρουσίαση του «έργου» του νομάρχη Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδη. Αναφέρθηκε σαν δημόσιος απολογισμός που δεν ήταν. Γιατί ούτε ανοικτή πρόσκληση στον λαό υπήρξε , ούτε διαδικασία στο Νομαρχιακό Συμβούλιο που να την νομιμοποιούσε , προηγήθηκε. Αναφέρθηκε σαν συνέντευξη τύπου αλλά ούτε αυτό ήταν. Γιατί στις συνεντεύξεις πρωταγωνιστές με τις ερωτήσεις τους είναι οι δημοσιογράφοι και όχι οι πολιτικοί. Ήτανε μια άτυπη εκδήλωση με επικοινωνιακούς στόχους , χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, για την προβολή του μόνο, που όμως κόστισε μάλλον ακριβά για τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες της Νομαρχιακής μας Αυτοδιοίκησης και δεν προηγήθηκε ούτε καν έγκριση δαπανών. Ήταν λίγο απ όλα, για να καλυφθούν αδυναμίες και κενά, δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Μια ομιλία ποταμός (όπως διαβάσαμε στις Εφημερίδες ) που αναφέρονταν στα αυτονόητα. Ένα νεφελώδες μόρφωμα έργων και πράξεων που δεν ξεχωρίζει κανείς αρχή και τέλος. Από ποιον προγραμματίστηκαν; πότε ξεκίνησαν; σε πια φάση υλοποίησης βρίσκονται; Η εξέλιξη και ολοκλήρωση κάποιων έργων που άρχισαν πριν 4 ή 8 χρόνια δεν μπορούν να εντάσσονται στον απολογισμό της σημερινής διοίκησης. Η παράθεση καταλόγου επιθυμιών και προθέσεων σε καμία περίπτωση δεν συνιστά απολογισμό έργου. Η εκτενής αναφορά στις δράσεις και τις λειτουργίες των επιμέρους διευθύνσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και στον αριθμό των αποφάσεων και ενεργειών που προέβησαν, είναι σημάδι μίας γραφειοκρατικής αντίληψης του νομάρχη και όχι ενός φορέα Πολιτικής Δράσης που χαράζει δρόμους και ορίζει τους σημαντικούς στόχους. Οι δηλώσεις σεμνότητας και ταπεινότητας δεν αρκούν για να καλύψουν αδυναμίες και ανεπάρκειες , κενά και λάθη. Ο λαός απαιτεί και περιμένει από τους τοπικούς πολιτικούς ηγέτες , πείρα και αποτελεσματικότητα , ανοικτή δράση και πραγματικό έργο.
Τα ερωτήματα είναι απλά και αμείλικτα:
Ποιο σημαντικό έργο προγραμματίστηκε - υλοποιήθηκε ή ξεκίνησε από τον σημερινό νομάρχη;
Με ποια δράση ή παρέμβαση αντιμετωπίστηκε κάποιο από τα μεγάλα προβλήματα του νομού μας;
Το Διοικητήριο που όλο ξεκινάει και δεν γίνεται; Η αίτηση ένταξης του στα ΣΔΙΤ (Προγράμματα Συνεργασίας Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα ), δεν εξασφαλίζει ούτε την άμεση υλοποίηση του , ούτε την κατασκευή του στο μέγεθος που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και τους στρατηγικούς στόχους της ΗμαθίαςΤο Νοσοκομείο της Βέροιας, που χρόνια τώρα μας υπόσχονται επέκταση αλλά πουθενά δεν φαίνεται μια τέτοια προοπτική
Ο κάθετος οδικός άξονας Βέροιας Σκύδρας που σχεδιάζεται και υλοποιείται αποσπασματικά και με πολλές καθυστερήσεις;
Η Σχολή Αστυνομίας στην Βέροια που απειλείται αληθινά η προοπτική λειτουργίας της, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.
Είναι σε όλους γνωστό ότι η ανεργία καλπάζει , ο νομός μας έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις σε ρυθμούς ανάπτυξης, ο φιλόδοξος στόχος να είναι η Βέροια έδρα της υπερνομαρχίας, ξεθωριάζει. Η επιμονή σε ιεραρχημένους σκοπούς , τα βήματα επιτυχίας και η υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων συνιστούν στην πολιτική ΕΡΓΟ , για το οποίο αξίζει κανείς να απολογηθεί. Δυστυχώς για την Ημαθία είναι φανερό ότι υπάρχει έλλειμμα πολιτικής εκπροσώπησης σε όλα τα επίπεδα των Εθνικών κέντρων απόφασης. Ως πότε οι Ημαθιώτες θα βλέπουν «τα τραίνα να περνούν» και τις ευκαιρίες να χάνονται. Οι «Πολίτες σε Δράση» , η δική μας παράταξη, είχε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Ημαθία, με ιεράρχηση σε ανάγκες και προτεραιότητες, στα πλαίσια δε του Νομαρχιακού Συμβουλίου και δια των Μέσων Ενημέρωσης θα ασκούμε τον έλεγχο και την κριτική μας, ενώ σύντομα θα ενημερώσουμε μέσα από ΑΝΟΙΚΤΉ εκδήλωση τον λαό της Ημαθίας, για την πραγματική κατάσταση που βρίσκεται ο Νομός , την λειτουργία της Νομαρχίας και τις δικές μας θέσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: