Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ. Έτοιμο να υποδεχθεί μέχρι και 40 νήπια από τη νέα σχολική χρονιά


Από αριστερά: Ο Δήμαρχος Πλατέος Φώτης Δημητριάδης, η εκπρόσωπος του Ο.Σ.Κ. Φωτεινή Κόλια, ο υπεύθυνος της κατασκευάστριας εταιρίας «Αρμός» Αλέξανδρος Στάμου, η νηπιαγωγός Αναστασία Μουρατίδου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κατασκευών του Δήμου Κώστας Κιορογλίδης

Μία νέα σύγχρονη σχολική μονάδα απέκτησε το Πλατύ για να στεγάσει, από τη νέα σχολική χρονιά, το 2ο διθέσιο νηπιαγωγείο Πλατέος. Το έργο χρηματοδοτήθηκε το 2006 από το Υπουργείο Παιδείας με απόφαση της τότε Υπουργού κ. Μαριέττας Γιαννάκου και στοίχισε 250.000 ευρώ. Την επίβλεψη της κατασκευής του, που ανέλαβε και υλοποίησε η εταιρία «Αρμός» μετά από σχετικό διαγωνισμό, είχε ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).
Η παράδοση του έργου έγινε σήμερα το πρωί, από την κ. Φωτεινή Κόλια (επιβλέπουσα μηχανικό του έργου, από μέρους του ΟΣΚ) και τον εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας «Αρμός» κ. Αλέξανδρο Στάμου, προς τον Δήμαρχο Πλατέος κ. Φώτη Δημητριάδη παρουσία της νηπιαγωγού κ. Αναστασίας Μουρατίδου και του Πρόεδρου της κατασκευαστικής επιχείρησης του Δήμου κ. Κώστα Κιορογλίδη.
Το νέο νηπιαγωγείο έχει δυνατότητα φιλοξενίας 40 παιδιών και διαθέτει κτιριακούς χώρους 300 τ.μ. με δύο αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο νηπιαγωγών, χώρο κουζίνας, τραπεζαρία, τουαλέτες, αποθήκη και λεβητοστάσιο, καθώς και σύγχρονα συστήματα θερμομόνωσης, πυροπροστασίας και υποδομή εγκατάστασης φυσικού αερίου. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η τοποθέτηση στον προαύλιο χώρο και του εξοπλισμού με όργανα παιδικής χαράς.
Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πλατέος έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στο τομέα της σχολικής στέγης. Το 2005 κατασκευάστηκε νέο νηπιαγωγείο στην Πρασινάδα με χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας. Στην ίδια χρονιά αποπερατώθηκε στο Λιανοβέργι από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας το νέο σχολικό κτίριο που σήμερα στεγάζει το Δημοτικό Σχολείο Λιανοβεργίου-Παλαιοχωρίου-Αράχου. Το 2007 έγιναν σημαντικά έργα κτιριακών επεκτάσεων και προσθήκες νέων αιθουσών διδασκαλίας, δαπάνης 750.000 ευρώ, στα δημοτικά σχολεία Κορυφής και Κλειδίου, ενώ φέτος, παράλληλα με την παραλαβή του νέου νηπιαγωγείου στο Πλατύ, ολοκληρώνεται και το νέο νηπιαγωγείο στο Παλαιοχώρι που και αυτό θα λειτουργήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: