Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

VIDEO- Άκαρπη η συνάντηση Αρβανιτόπουλου- ΟΛΜΕ. Δηλώσεις

Θα προσληφθούν 8.500 καθηγητές με 200-300 ευρώ μηνιαίως

Όπως ήταν αναμενόμενο ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε τις γνωστές ρυθμίσεις που αφορούν στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών χωρίς να αποκλείει τις...
αναγκαστικές μεταθέσεις και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών που θα περισσεύουν. Παράλληλα ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη μη επαναπρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο κανονικό πρόγραμμα του σχολείου τη νέα σχολική χρονιά ενώ άφησε ανοιχτό και το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων και τμημάτων και το "παραγέμισμα" των σχολικών αιθουσών με περισσότερους μαθητές από κάθε άλλη φορά τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια.

Όσον αφορά τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι θα προσληφθούν τη νέα σχολική χρονιά περίπου 8.500. Ωστόσο οι προσλήψεις αυτές θα αφορούν κυρίως προγράμματα ΕΣΠΑ που αφορούν την ενισχυτική διδασκαλία με αμοιβές που δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 200-300 ευρώ μηνιαίως. Για την πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών θα εφαρμοστεί η αναλογία 1: 10 γεγονός που σημαίνει ότι στη Β/βάθμια εκπαίδευση δεν πρόκειται να διοριστούν περισότεροι από 300 - 400 καθηγητές συνολικά καθώς οι συνταξιοδοτήσεις αναμένεται να κινηθούν ανάμεσα στις 3 -4.000.


Δήλωση Αρβανιτόπουλου από allthewebnews



 
Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να "λειτουργήσει" περισσότερο τις δεύτερες αναθέσεις και τις δεύτερες ειδικότητες για να αξιοποιηθεί καλύτερα το εκπαιδευτικό προσωπικό και ότι θα δώσει οδηγία τις ερευνητικές εργασίες να τις αναλάβουν μόνο οι εκπαιδευτικοί που δεν συμπληρώνουν ωράριο στο σχολείο τους. Στο τέλος της συνάντησης τα ΜΜΕ φιλοξένησαν τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας ο οποίος είπε ότι οι καθηγητές πρέπει να "βάλουν πλάτη", ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και την αγωνία του για τους μαθητές οι οποίοι έχουν επενδύσει σε κόπο και σε χρήμα και δεν πρέπει κανείς, όπως είπε, να διαταράξει την πορεία τους.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 9/5 για να λάβει τις τελικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων του Υπουργείου Παιδείας που οδηγούν στον εξστρακισμό 10.000 αναπληρωτών, στην αναγκαστική μετακίνηση σε αποστάσεις δεκάδων και εκατοντάδων χιλιομέτρων χιλιάδες καθηγητές, στην απώλεια χιλιάδων οργανικών θέσεων, στον αφανισμό πολλών σχολικών μονάδων και στην προβληματική λειτουργία των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά.

πηγή: ΑΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια: