Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ: ΒΑΡΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ - ΒΑΡΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
 

Με ένα....
πρωτοφανές συνδικαλιστικό πραξικόπημα η διοίκηση της ΟΛΜΕ αγνόησε τη συντριπτική θέληση των καθηγητών για αγώνα και πρότεινε την αναστολή μιας απεργίας, που πριν ακόμα ξεκινήσει, είχε μετατραπεί σε πηγή έμπνευσης και σημείο αναφοράς για εκατομμύρια εργαζόμενους και νέους σε ολόκληρη τη χώρα. Η δειλία και η προδοτική στάση των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που αρνήθηκαν την αλληλεγγύη στους καθηγητές, βρήκε αντάξιους μιμητές στην διοίκηση της ΟΛΜΕ.
Η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για αποκαθήλωση της γραφειοκρατίας από τα συνδικάτα. Οι ηγετικοί συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που συναίνεσαν στην προκλητική πρόταση για αναστολή της απεργίας είναι υπόλογοι στη βάση του κόμματος και στην εργατική τάξη, όπως και η ηγεσία του κόμματος που από την αρχή αποστασιοποιήθηκε από το δίκαιο αγώνα των καθηγητών.
Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ καλεί κάθε σύντροφο και συντρόφισσα σε συσπείρωση και αγώνα για να ηττηθούν οι υπονομευτικές για τον ταξικό αγώνα των εργαζόμενων ιδέες και πρακτικές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και της σοσιαλδημοκρατίας, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και συνολικότερα στην Αριστερά και το εργατικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: