Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

TO SUCCES STORY ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ! (ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ)

Εξοργίζει η εξαγγελία της λεγόμενης «Κοινωνικής πολιτικής για
τους στρατιώτες»
που σύμφωνα με διαρροές στα ΜΜΕ οργανώνει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την καθεστωτική προπαγάνδα, όλα άρχισαν από μια επιστολή φαντάρου ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του στην παραμεθόριο και της οικογένειας του, που έφτασε στον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, ενημερώνοντας τον για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο συνάδελφος καθώς και οι δύο του γονείς είναι άνεργοι. Τα παπαγαλάκια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαδίδουν ότι το πρωθυπουργικό γραφείο διέταξε καταγραφή των στοιχείων που κάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και... στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία), προκειμένου να διαπιστωθεί, πόσοι από τους στρατιώτες, που υπηρετούν τη θητεία τους, έχουν άνεργους και τους δύο γονείς.

Για αριθμό έκπληξη των συναδέλφων που βιώνουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τις συνέπειες της πολιτικής κοινωνικών περικοπών και απολύσεων που δρομολογεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ μιλά η αρθρογραφία, η οποία υποχρεώνει τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο και τον ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκο να λάβει μέτρα.

Αξίζει όμως να παρακολουθήσουμε ποιες είναι οι δύο πιθανές λύσεις που εξετάζει το ΥΠΕΘΑ. Ή θα παίρνει προσωρινή αναβολή ο στρατιώτης που έχει και τους δυο γονείς του άνεργους, ή θα χορηγηθεί στον στρατιώτη ένα μικρό μηνιαίο βοήθημα, μέχρι να πάρει απολυτήριο από τον Στρατό.
Όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 αρμόδιος παράγοντας του ΥΠΕΘΑ, πολύ σύντομα θα υπάρξει Υπουργική Απόφαση, που θα αντιμετωπίζει θετικά αυτό το πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.

Δηλαδή τι μας λένε τα παπαγαλάκια του ΥΕΘΑ: ή θα παρατείνεται η ομηρεία του νέου από το καθεστώς υποχρεωτικής στράτευσης μέχρι οι γονείς του να βρουν εργασία ώστε να μπορούν να καλύψουν το κόστος της στρατιωτικής θητείας που η κυβέρνηση έχει μεταφέρει στην πλάτη της λαϊκής οικογένειας ή θα μας δίνουν ένα επίδομα ελεημοσύνη για να τους κάνουμε για να μας εκμεταλλεύονται εργασιακά στα στρατόπεδα, να μας ετοιμάζουν να καταστείλουμε τους κοινωνικούς αγώνες, να συμμετέχουμε στις βάρβαρες εκστρατείες των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩ ΣΤΡΑΤΟΥ και να γίνουμε κρέας στα κανόνια του ελληνοτουρκικού ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού!


Το ενδιαφέρον του Α.Σαμαρά για τους φαντάρους είναι ανατριχιαστικά κάλπικο, αντίστοιχο της αθλιότητας των δημοσιευμάτων των εφημερίδων των εργολάβων, που θυμίζουν αντίστοιχα ανοσιουργήματα ολοκληρωτικών καθεστώτων. Θυμίζει τον πατερναλισμό του Μουσολίνι, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου που είχαν πατάξει ομοίως με τον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό το εργατικό κίνημα και είχαν θέσει εκτός νόμου τις κοινωνικές διεκδικήσεις.


Τα αδιέξοδα που ζούμε έχουν την υπογραφή των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Και είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού.
Ο Α.Σαμαράς έχει μεγάλες έννοιες. Να εφαρμόσει μια βάναυση ταξική πολιτική που έφτασε την ανεργία στους γονείς μας στο 27,2% και απογείωσε την ανεργία των νέων που αγγίζει το 66%.
Εργαζόμενους με μισθό 430 ευρώ (!!!) χαρίζει στους μεγαλοεργοδότες η κυβέρνηση, διασφαλίζοντας το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο για να στηθούν σκλαβοπάζαρα με πρώτα άμεσα θύματα τους νέους ηλικίας μέχρι 25 ετών και μεθοδεύοντας ταυτόχρονα την κατάργηση των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, Ο ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΕΕΘΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ...

Για αυτό κατάργησαν τα δωρεάν εισιτήρια των καταστάσεων επιβίβασης υποχρεώνοντας τους φαντάρους που αμείβονται με 8,7 ευρώ, να πληρώνουν 200-300 ευρώ για τις μετακινήσεις τους στις άδειες από τα στρατόπεδα της παραμεθορίου και την Κύπρο.

Για αυτό μετέτρεψαν σε αχούρια τα στρατόπεδα, χωρίς καθαριστικά και με δραματικές συνθήκες υγιεινής, χωρίς συντήρηση των οχημάτων και των εγκαταστάσεων, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα και την ζωή μας. Περικοπές παντού, αδιαφορία για τον ανθρώπινο παράγοντα.
Για αυτό στέλνουν στα νησιά της άγονης γραμμής φαντάρους φαρμακοποιούς και γιατρούς, κάνοντας δημόσιες σχέσεις στις πλάτες μας, καθώς μας εκμεταλλεύονται και πάλι εργασιακά για να καλύψουν την αδιαφορία και την περιφρόνηση τους για τους νησιώτες.

Για αυτό στέλνουν 6000 φαντάρους στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ως Υπηρέτες των στρατιωτικών.
Για αυτό διαρρέουν ότι θα δώσουν επίδομα 35 ευρώ στους φαντάρους τρίτεκνων οικογενειών, στις οποίες όμως φόρτωσαν επιπλέον φόρους 3000 ευρώ!

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΝ-ΑΠΑΙΤΟΥΝ Α.ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ
denplirono spartakos
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ-ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ «ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΙΑ» ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ-ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Συνάδελφοι, Υποχρεωτικά μας πήραν στον Στρατό, για να εκπληρώσουμε «το υπέρτατο καθήκον», από το οποίο λούφαραν ή εξαγόρασαν Σαμαράς-Βενιζέλος-Τσίπρας-Καρατζαφέρης. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να γίνουμε δούλοι στις μονάδες, αναλώσιμοι στη πρώτη γραμμή για τα συμφέροντα τους, συνένοχοι στις εγκληματικές εκστρατείες των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, για να συμμετέχουμε στην Καταστολή όσων αγωνίζονται για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»! ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να πληρώσουμε το κόστος της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας όπως μας το επιβάλλει η κυβέρνηση, ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος και τα Μνημόνια που συμφώνησαν Ε.Ε.-ΔΝΤ και τραπεζίτες, τοκογλύφοι.

ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
1.Πηγαίνουμε στα Φρουραρχεία για να πληρώσουν αυτοί όπως είναι υποχρεωμένοι τα εισιτήρια για τα ΚΕΝ.
2. Δεν πληρώνουμε τις φωτογραφίες για την Στρατιωτική Ταυτότητα και το εθνόσημο. Μας πήραν την πολιτική μας ταυτότητα, μας υποχρέωσαν να γίνουμε στρατιώτες, να πληρώσουν αυτοί το κόστος της Στρατιωτικής Ταυτότητας.
3. Δε θα πληρώσουμε εμείς για τα βιβλία που περιγράφουν τα δικαιώματα μας. Τα δικαιώματα μας στον Στρατό δεν είναι Εμπόρευμα για να τα αγοράζει όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα. Είναι υποχρέωση του Διοικητή να μας τα γνωστοποιεί και πρέπει να μας μοιράζουν σχετικό έντυπο στην κατάταξη μας.
4. Έξω οι διακινητές μιλιταριστικών βιβλίων από τα KEN. Η διακίνηση τους είναι παράνομη. Ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης είχε διατάξει ΕΔΕ. Αρνούμαστε την συμμετοχή μας στην παρουσίαση τους: δεν αποτελούν ούτε στρατιωτική διάλεξη, ούτε μέρος του προγράμματος εκπαίδευσης. Βγαίνουμε Παραπονούμενοι.
5. Διεκδικούμε δεύτερο ζευγάρι αρβύλες και τα απαραίτητα είδη που εξασφαλίζουν αξιοπρεπή θητεία.
6. Να μας παρέχετε δωρεάν μπουκάλια νερό στις ασκήσεις. Δε θα κερδίζουν ΚΨΜ-Διοικητές στις πλάτες μας.
7. Διεκδικούμε Δωρεάν Καταστάσεις Μεταβίβασης. Στις άδειες μας πάμε στα Φρουραρχεία δηλώνοντας ότι δεν έχουμε τα λεφτά να πληρώσουμε το εισιτήριο επιστροφής στις μονάδες παραμεθορίου που μας έστειλαν.
Μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά αλλά δίνουν 2 δις το χρόνο στο ΝΑΤΟ και αγοράζουν φρεγάτες 6 δις ευρώ!
Αρνούμαστε τη Μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ. Είναι μετάθεση εκτός συνόρων, απαιτείται η συμφωνία μας –πρέπει να υπογράψουμε σχετικό έντυπο. Δεν υπάρχει κανένας νόμος και διαταγή που να μας υποχρεώνει να πάμε Κύπρο.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΔΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ-ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ Ή ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΟΥΧΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ-ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ

Τον τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες της αναλγησίας και του αυταρχισμού της κυβέρνησης σε σχέση με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών, στοιχεία που εντάσσονται στην γενικότερη εδώ και τρία χρόνια ολομέτωπα κλιμακούμενη επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Τα στοιχεία αυτά παύουν σιγά σιγά να είναι ΄΄προνόμοιο΄΄ του στρατού και παρατηρούμε πως περνάνε και στην καθημερινότητα του λαού ντύνοντας ολόκληρη την κοινωνία στα χακί και καθιστώντας το κράτος ολοκληρωτικό και εκφασιστοποιημένο. Δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά θυμίζουν άλλες εποχές που ο ελληνικός λαός υπέφερε αλλά που χρόνο με το χρόνο παύουν να είναι απλώς μια θλιβερή ανάμνηση. Αναβαθμίζονται και αποτελούν νέα στοιχεία της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, ενός κράτους έκτακτης ανάγκης που επιστρατεύει τον κόσμο της εργασίας ώστε να επιβληθεί η μετατροπή του εργαζόμενου σε Δούλο του 21ου αιώνα, στο πλαίσιο του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που εξασφαλίζει την ανεμπόδιστη από κοινωνικές αντιδράσεις και διεκδικήσεις νέαν κούρσα των κερδών του κόσμου του πλούτου. Αυτοί είναι οι Μεγάλοι Εθνικοί Στόχοι τους στην νέα εποχή του SUCCES STORY του Αστικού Κόσμου, με αναλώσιμους τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα τους και τις λαικές ελευθερίες.

Από τους πρώτους που βιώνουμε τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, είμαστε εμείς, οι φαντάροι και οι εργαζόμενοι στον ελληνικό στρατό. Η καθημερινότητα που βιώνουμε σαν στρατιώτες μόνο ειδιλιακή δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί: στρατόπεδα χωρίς θέρμανση,κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης, οικονομική κατάσταση που δεν επιτρέπει σε πολλούς από εμάς να βγαίνουμε στις εξόδους μας, μαύρη-απλήρωτη εργασία, πολύ υψηλό κόστος θητείας γενικά που μας έχει επιβληθεί η κάλυψη του από το κράτος και τον ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλο, είναι μερικές μόνο πλευρές της πραγματικότητας που βιώνουμε καθημερινά. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω αναγκαζόμαστε και να επιβαρύνουμε τις οικογένειές μας για τους 9 μήνες της θητείας μας, που μας συντηρούν όντας άνεργοι ή με μισθούς που έχουν μειωθεί πολύ. Αλλά ως γνωστόν ¨λεφτά υπάρχουν¨ για μίζες και εξοπλισμούς, για τους τραπεζίτες και τους εργολάβους, αλλά όχι για το λαό..
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που περάσαμε κι εμείς τα άγχη των πανελλαδικών εξετάσεων, με το ΄΄όνειρο΄΄ της εισόδου μας σε μία σχολή και της αυριανής επαγγελματικής αποκατάστασης. Κάτι που για τους περισσότερους από εμάς θα μείνει όνειρο. Κάθε μέρα ακούμε για τους νέους επιστήμονες που αναγκάζονται να ξενιτευτούν για ένα καλύτερο αύριο (120.000 νέοι, το 10% του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, ενώ αλλοι 300.000 εχουν υποβάλλει αίτηση και βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής). Πριν από αυτό όμως οι μαθητές αναγκάζονται να φοιτούν σε σχολεία χωρίς θέρμανση, χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, σε σχολεία εξεταστικά κάτεργα.
Όλα αυτά όμως δεν αποτελούν προβλήματα για το Σαμαρά και την παρέα του, όχι στην Ελλάδα του μνημονίου. Πρόβλημα είναι μόνο η αξιοπρέπεια των καθηγητών και ο αγώνας για το αυτονόητο. Η λύση γνωστή: αποφασίζουμε και διατάζουμε! Δεν έχει σημασία που η επιστράτευση είναι παράνομη και αντισυνταγματική (αλήθεια, ποιο σύνταγμα ορκιστήκαμε να υπηρετούμε;). Δεν έχει σημασία ότι 88.000 καθηγητές από του χρόνου θα βιώνουν ένα καθεστώς αβεβαιότητας και εξαθλίωσης. Δεν έχει σημασία ότι το σύνολο των δασκάλων έχει ταχθεί στον αγώνα μέσα απ’ τα συνδικαλιστικά τους όργανα.
Σημασία έχει η υπακοή στην τρόικα και το κεφάλαιο, σημασία έχει να πληρώσει ο λαός!
Ως αυριανοί εργαζόμενοι, ως κομμάτι αυτής της κοινωνίας, ως πολίτες με στολή λέμε όχι στην επιστράτευση των καθηγητών, λέμε όχι στο χακί στην εκπαίδευση, ο αγώνας των δασκάλων δεν είναι συντεχνιακός, αφορά όλη την κοινωνία!
Αφορά τους γονείς, τους φίλους και τα παιδιά μας, αφορά εμας!
Οι συνάδελφοι φαντάροι είναι στο πλευρό των καθηγητών!

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: