Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

VIDEO: Στη Βουλή ο Χρυσαυγίτης Ηλιόπουλος επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο προεδρεύων Γ. Δραγασάκης προσπάθησε -ματαίως- να επιβάλει την τάξη. Ο χρυσαυγίτης επέμενε, αντίθετα με τα όσα προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, αντί να παρουσιάσει την επερώτηση για την οποία είχε λάβει το λόγο, να κάνει επίθεση στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ο Γ. Δραγασάκης διέκοψε τη διαδικασία, όταν οι....

χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με ύβρεις τύπου «άντε, βρε ξεφτυλισμένοι» κ.ά. και κάλεσε τον φρούραρχο της Βουλής να αποβάλει από την αίθουσα τον Ηλιόπουλο.

Χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος απευθυνόμενος προς τον κ. Δραγασάκη είπε: "Συμμορία δεν είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που ανήκετε κ. Πρόεδρε".

Το προεδρείο συμφώνησε να κλείσουν τα μικρόφωνα του χρυσαυγίτη και να του αφαιρεθεί ο λόγος. Η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής αποχώρησε εν μέσω ύβρεων και απειλών, χαρακτηρίζοντας «γίδια» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που χειροκροτούσαν για την απόφαση του προεδρείου. Κατά την αποχώρησή τους ακούστηκε η ναζιστική προσφώνηση "Χάιλ Χίτλερ"!

Ακούστε στο παρακάτω βίντεο στο 1:40:
Τελικώς στον χρυσαυγίτη Ηλιόπουλο επεβλήθη μομφή με την ομόφωνη απόφαση του προεδρείου της Βουλής.


Δείτε το βίντεο:
Ο διάλογος του χρυσαυγίτη με τον Γ. Δραγασάκη

Του επεισοδίου είχε προηγηθεί η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ. Τσίπρα για τον αντιρατσιστικό νόμο, όταν ήρθε η σειρά να συζητηθεί η ερώτηση του Π. Ηλιόπουλου. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε «σούπα» την ερώτηση του Αλ. Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι «ο μίστερ Τσίπρας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περιμένει να ξυπνήσει πρωθυπουργός».

«Αυτά που λέτε είναι υβριστικά και εκτός θέματος. Σας καλώ να αναπτύξετε την ερώτησή σας διαφορετικά θα ληφθούν μέτρα», τον προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης. Όμως ο κ. Ηλιόπουλος επέμεινε να αναφέρεται με τη συγκεκριμένη υβριστική φράση στον κ. Τσίπρα και ο κ. Δραγασάκης κάλεσε τον φρούραρχο να έλθει στην αίθουσα.

Στο άκουσμα της πρόσκλησης του φρούραρχου, χειροκρότησαν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων που άκουσαν όμως τον κ. Ηλιόπουλο να απευθύνεται σε αυτούς με φράσεις του τύπου «άντε ρε ξεφτίλες», «άντε ρε ξεφτιλισμένοι», «χειροκροτείστε γίδια», «αν εσείς θέλετε να παλέψετε για το δημοκρατικό τόξο, εμείς θα παλεύουμε για το ελληνικό τόξο», «καθίστε κάτω, τον εθνικισμό δεν θα τον νικήσετε».

«Σας αφαιρώ το λόγο», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Να αφαιρέσετε το λόγο από τον εαυτό σας», απάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Δεν είστε σε καμία συμμορία εδώ…», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. «Η συμμορία είστε εσείς και το απόκομμα από το οποίο προέρχεστε», ακούστηκε να λέει ο Π. Ηλιόπουλος.

«Σας αφαιρώ το λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο. Να μην γράφεται τίποτα. Μπορείτε να σταματήσετε; Φύγετε να μην σας διώξουμε με άλλον τρόπο», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και όταν διαπιστώθηκε ότι ο κ. Ηλιόπουλος δεν συμμορφώθηκε ο κ. Δραγασάκης σηκώθηκε από τη θέση του εφαρμόζοντας το άρθρο 79 που ορίζει ότι «πριν στερήσει το λόγο από βουλευτή, ο πρόεδρος εγείρεται από τη θέση του και καλεί τον βουλευτή να σταματήσει αμέσως τη συνεχιζόμενη ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του. Αν δεν συμμορφωθεί, ο πρόεδρος απαγγέλλει την ποινή της στέρησης του δικαιώματος λόγου».

Με δεδομένη όμως την άρνηση του βουλευτή να υπακούσει στην εντολή του προεδρείου, ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι «σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί, κατά την κρίση του, αντί των πειθαρχικών μέτρων να διατυπώσει προς τη Βουλή πρόταση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον βουλευτή που υπέπεσε ή επιμένει σε ανεπίτρεπτη ή ανάρμοστη συμπεριφορά».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 80 «η απόφαση της Βουλής για τη διατύπωση μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον βουλευτή συνεπάγεται την περικοπή της αποζημίωσής του».


Πηγή: ΑΜΠΕ via left

Δεν υπάρχουν σχόλια: