Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΒσΣ προς Δήμους: Αναθεωρήστε! Μην αφήνετε την πρόνοια στους ιδιώτες


Επειδή, η κακή εκτίμηση που έχουν μερικοί φορείς κάποιοι Δήμοι, σχετικά με το μοντέλο των Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και που οδηγούν αυτές, καθώς και η προχειρότητα όσο και η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν ένα τόσο σημαντικό θέμα, που είναι το μέλλον του ΒσΣ και των εργαζόμενων τους, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:...

το τελευταίο διάστημα, και καθώς ο χρόνος πιέζει,
1. Μερικοί Δήμοι και φορείς, έχουν δεχτεί τη λογική του μοντέλου των Συνεταιριστικών επιχειρήσεων, και πιέζουν οι ίδιοι τους εργαζόμενους, να κάνουν Συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
2. μερικοί φορείς και Δήμοι, δέχονται και αποδέχονται πιέσεις ιδιωτών, όπου καλούνται από αυτούς(τους ιδιώτες), να πιέσουν οι Δήμοι τους εργαζόμενους, να συστήσουν Συνεταιριστικές επιχειρήσεις και να αναλάβουν οι ιδιώτες αυτοί, την διαχείριση.

Λέμε λοιπόν σε αυτούς ότι:
Θεωρούμε ανεπίτρεπτο όσο και υπονομευτικό, τη στιγμή που παίζεται ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ, το μέλλον της πιο αποτελεσματικής υπηρεσίας πρόνοιας στη χώρα μας, όσο και το μέλλον των εργαζομένων, μερικοί, να βάζουν το λιθαράκι τους αβίαστα και χωρίς δισταγμό, στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, που είναι ευθύνη της πολιτείας. Θεωρούμε ανήθικο όσο και εξευτελιστικό, τη στιγμή που έχει ξεσηκωθεί όλος ο πολιτικός κόσμος, Δήμοι, κόμματα, όσο και η κοινωνία, εργαζόμενοι, ηλικιωμένοι, φορείς και απλός κόσμος, ΕΣΕΙΣ, οι μερικοί της τοπικής Αυτοδιοίκησης, να δείχνετε σε εργαζόμενους τη πόρτα στις συνεταιριστικές. Χωρίς να έχετε κάνει καν το κόπο, να συμβουλευτείτε τα σωματεία των εργαζομένων ώστε να λάβετε ενημέρωση για το θέμα. Όπου, μέσα σε λίγο χρόνο και με στοιχεία, θα σας διαφώτιζαν, πόσο ανεφάρμοστο όσο και αίολο είναι το μοντέλο αυτό.
Εσείς όμως, προτιμήσατε, ως παντογνώστες, να προχωρήσετε σε τέτοιες ενέργειες, χωρίς να καταλαβαίνεται, τι πάτε να κάνετε, και που οδηγείτε τη πρόνοια στη χώρα και αυτούς τους εργαζόμενους.
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΩΣ ΕΚEIΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ, ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΤΕ, ΚΑΙ ΝΑ EIΣΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:
ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΙ,
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
 ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!!!
ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
01/03/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: