Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η αστυνομική βία συνεχίζεται και η αντίσταση γίνεται με ..ανακοινώσεις- Τρίχες δηλαδή

Διαβάζω στην ΕΠΟΧΗ ένα σημείωμα που αναφέρεται σε μια από τις χιλιάδες προκλητικές συμπεριφορές μπάτσων Ματατζήδων εναντίον πολίτη. Διαβάζω και στεναχωριέμαι που ένας πρόεδρος, ένας ηγέτης, ένας νέος άνθρωπος στην τελική, ο Τσίπρας, ήταν αυτός που έκανε εκείνη την περιβόητη δήλωση για την "κοινωνική υπεραξία" που παράγουν τα σώματα ασφαλείας.
Στεναχωριέμαι που αν...
και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάνω απο 70 βουλευτές δεν τους κατέβασε στο δρόμο να αντιπαρατεθεί με την θεσμική δύναμη που έχουν στα ίσα με τους μπάτσους και ιδιαίτερα με τους αξιωματικούς τους που νοιάζονται για την καριέρα τους. Να τους πουν στα ίσα ότι τους ξέρουν, τους έχουν καταγράψει και ότι μόλις γίνουν κυβέρνηση θα τους ξηλώσουν και θα τους διώξουν ποινικά για όσα κάνουν ή έκαναν. Έκαναν τη σωστή κίνηση πριν από δυο περίπου μήνες όταν ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και με τη συνοδεία φωτογράφων πήραν πλάνα και εικόνες μπάτσων και ασφαλιτών. Καλά έκαναν. Τους έπιασε πανικός και αυτό πρέπει να συνεχιστεί.
Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμασε και πλέον περιορίζεται σε ανακοινώσεις και καταδίκες στη Βουλή και η αστυνομική βία συνεχίζεται. Οι πολίτες δέρνονται και προπηλακίζονται καθημερινά και δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους. Και όλα λειτουργούν όπως το σύστημα θέλει...

Διαβάστε το σημείωμα της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ


ΠΡΟ­ΚΛΗ­ΤΙ­ΚΗ ΣΥ­ΜΠΕ­ΡΙ­ΦΟ­ΡΑ ΟΡ­ΓΑ­ΝΩΝ ΤΟΥ ΔΕ­ΝΔΙΑ

Σάβ­βα­το με­ση­μέ­ρι. Το κέ­ντρο της Αθή­νας α­στυ­νο­μο­κρα­τού­με­νο. Έχει πο­ρεία, και αυ­τό πια ση­μαί­νει έν­στο­λοι και μη α­στυ­νο­μι­κοί σε κά­θε γω­νιά. Ίδιο σκη­νι­κό και κά­τω α­πό τα γρα­φεία της ε­φη­με­ρί­δας μας. Οι πε­ρα­στι­κοί περ­νά­νε α­πό έ­λεγ­χο, «προ­λη­πτι­κό» ό­πως λέ­νε τα ΜΑΤ. Στις 12.15, η Ν.Σ. έρ­χε­ται στα γρα­φεία της «Επο­χής». Δύο μα­τατ­ζή­δες την α­κο­λου­θούν. Στα­μα­τούν στην εί­σο­δο της πο­λυ­κα­τοι­κίας και την προ­κα­λούν να βγει έ­ξω να της πουν τι θα πει ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ. Εκεί­νη αρ­νεί­ται. Χυ­δαιο­λο­γούν. «Θα σου βά­λου­με το γκλο­μπ ε­κεί που ξέ­ρεις», την α­πει­λούν.
Η Ν.Σ. α­νε­βαί­νει σο­κα­ρι­σμέ­νη. Όταν κα­τε­βή­κα­με και ζη­τή­σα­με α­πό τη δι­μοι­ρία τα στοι­χεία της για να κα­τα­θέ­σου­με μή­νυ­ση, μας αρ­νή­θη­καν ει­ρω­νι­κά και μας πα­ρέ­πεμ­ψαν στη ΓΑ­ΔΑ. Ο α­στυ­νο­μι­κός που α­πεί­λη­σε τη Ν.Σ. ε­ξα­φα­νί­ζε­ται και οι συ­νά­δελ­φοί του λέ­νε ό­τι δεν ά­κου­σαν τί­πο­τα. Αρνού­νται να μας δώ­σουν τα στοι­χεία του. Σε ε­πι­κοι­νω­νία που εί­χα­με με τη ΓΑ­ΔΑ, αρ­νή­θη­καν να μας δώ­σουν τα στοι­χεία της δι­μοι­ρίας, ε­κτός αν κα­τα­τε­θεί μή­νυ­ση, ο­πό­τε και θα ξε­κι­νή­σει η δια­δι­κα­σία της Ε­ΔΕ. Από αυ­τές τις Ε­ΔΕ που μπαί­νουν στο πα­ρα­γε­μι­σμέ­νο συρ­τά­ρι και ε­πι­τρέ­πουν στους 20χρο­νους μα­τατ­ζή­δες να α­πει­λούν πο­λί­τες, να τους πα­ρε­νο­χλούν, να τους κα­κο­ποιούν και πο­τέ να μη λο­γο­δο­τούν. Για την ι­στο­ρία, η δι­μοι­ρία ή­ταν σταθ­μευ­μέ­νη Ακα­δη­μίας και Μαυ­ρο­μι­χά­λη. Δεν έ­χου­με την πα­ρα­μι­κρή αυ­τα­πά­τη ό­τι, τώ­ρα που ξέ­ρει αυ­τό το στοι­χείο πια, ο κ. Δέν­διας θα συ­γκι­νη­θεί και θα δεί­ξει την «ευαι­σθη­σία» του για τη νο­μι­μό­τη­τα, ό­ταν αυτή αφο­ρά τα, κυ­ριο­λε­κτι­κά, όρ­γα­νά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: