Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Η ασυνέπεια στο "κόκκινο" - Έκλεισαν τα ΚΑΠΗ ενώ υπόσχονταν λαγούς με ..πετραχήλια

"...εμείς θα είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε ότι αφορά με τα ΚΑΠΗ του δήμου, δηλαδή, θα παρεμερίσουμε κάθε άλλη προτεραιότητα για να μην στερήσουμε ότι μέχρι τώρα τουλάχιστον παραλάβαμε... [...] θα είμαστε στο πλευρό σας για οτιδήποτε χρειαστείτε".
Φ. Δημητριάδης
11.3.2012

Η απόφαση της διοίκησης του Δήμου Αλεξάνδρειας και της αρμόδιας δημοτικής επιχείρησης να κλείσει τα ΚΑΠΗ του δήμου και να αφήσει σε λειτουργία μόνο...
αυτό της Αλεξάνδρειας και της Μελίκης προκαλεί σειρά προβλημάτων και αντιδράσεων.
Η αιτιολογία της διοίκησης είναι άκρως γραφειοκρατική: Για να λειτουργήσουν τα κυλικεία των ΚΑΠΗ πρέπει να δηλωθεί στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) ο εργαζόμενος και να φορολογηθεί.

Είναι φανερό ότι πρόκειται περί αστείας δικαιολογίας και δείχνει ότι η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας συνεχίζει να κινείται άκρως γραφειοκρατικά συνέπεια της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας και όχι πολιτικά.
Γιατί, αν λειτουργούσε πολιτικά θα έβρισκε λύσεις που ήδη εφαρμόζονται αλλού και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε να λειτουργήσουν τα ΚΑΠΗ στους χώρους όπου λειτουργούν και την διαχείριση να την αναλάβουν οι ίδιοι οι χρήστες τους ορίζοντας μια επιτροπή που θα αναλάμβανε να αγοράζει τους καφέδες και τα αναψυκτικά και να τα σερβίρει και να κρατά το χώρο καθαρό.
Είναι φανερό ότι θα σταματούσαν οι "παροχές" σε ούζα και τσιπουρομεζέδες ή το σερβίρισμα μπύρας και άλλων αλκοολούχων διότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και να αποδεχτεί η διοίκηση του δήμου ότι στα ΚΑΠΗ δε γίνεται να αποδέχεται δραστηριότητες που ανήκουν είτε στα καφενεία είτε στις ταβέρνες.

Όμως, στην περίπτωση του δήμου Αλεξάνδρειας είδαμε να εφαρμόζεται μια ισοπεδωτική λογική και έκλεισαν όλοι οι χώροι συγκέντρωσης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και όπου ακόμα λειτουργούν είναι απορίας άξιον πώς θα πληρωθούν τα λειτουργικά έξοδα (ενοίκιο, ρεύμα, νερό κλπ) την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο και η αρμόδια δημοτική επιχείρηση πήραν αποφάσεις για το κλείσιμό τους.

Τα μεγάλα λόγια της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να κάνει την ζωή των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας καλύτερη φαίνεται ότι ήταν κενά περιεχομένου. Τα ΚΑΠΗ που έκλεισαν το προηγούμενο διάστημα στερούνταν όλων των βασικών λειτουργιών που προβλέπονταν από το νόμο και είχαν μετατραπεί σε καφέ- ουζερί.
Ενώ, θα έπρεπε να είχαν είτε νοσοκόμες και φυσιοθεραπευτές είτε άλλες ειδικότητες που σε συνεργασία με τους ηλικιωμένους να κάνουν δράσεις επ΄ ωφελεία τους.

Η κάλυψη της διοίκησης του δήμου Αλεξάνδρειας πίσω από το γράμμα του νόμου και η επίκληση της δεινής οικονομικής θέσης που έχει πλέον καταντήσει "καραμέλα" είναι ένα θέμα που πρέπει να αναδειχτεί αφενός και να δοθεί λύση άμεση αφετέρου.
Δε γίνεται να ξεχνιούνται υποσχέσεις, να αφήνονται στην τύχη τους τα ΚΑΠΗ και οι ηλικιωμένοι στο όνομα του "δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα" και να μην ψάχνουν οι διοικούντες για λύσεις. Αν είναι να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ας βάλουν τον αυτόματο πιλότο και ας αναθέσουν την διοίκηση σε έναν ανώτερο υπάλληλο του δήμου. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει το ίδιο καλά.











6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε ακούσει λόγια –λόγια από το Δημητριάδη και από τους ακολούθους του που δεν μας κάνη εντύπωση αυτή η αναλγησία του στο θέμα των ΚΑΠΗ το γράμμα του νόμου ο Δημητριάδης τον εφαρμόζει κατά περίπτωση , αν ήταν για κάποια ανάθεση να δεις πως θα έβρισκε λύση στο άψε- σβίσε.Και μην αναφέρης την λέξη ΚΟΚΚΙΝΟ ο Δημητριάδης είναι εθνικόφρων παρακαλώ!!!

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη πέρα για πέρα η απόφαση για κλείσιμο των ΚΑΠΗ. Κατώτερος των περιστάσεων ο Δήμαρχος, έπρεπε να βρει λύση, και όχι να καταδικάσει τους ανθρώπους τις τρίτης ηλικίας σε απομόνωση. Ως Δήμαρχος μέχρι τώρα εκτελεί τις εντολές των αφεντικών του τις Κυβέρνησης που καταρράκωσε τους πολίτες και τους εκπροσωπεί επάξια. Αυτός είναι ο ρόλος του !! Εντολοδόχος τις δεξιάς!! Παρόν –απών από παντού, ερήμωσε η Πόλη από τις Δημόσιες Υπηρεσίες και αυτός στο κόσμο του!! Συνεργάζεται με τους δυνάστες του λαού ,και όχι με τον λαό που τον τίμησε. Βοά ο κόσμος για τα διόδια που θα λειτουργήσουν στο Νησέλι και ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον Δήμαρχο. Αλήθεια γιατί για την περίπτωση του Γυμνασίου Πλατέως έσχιζε τα ρούχα του? Ξέχασε πως είναι Δήμαρχος Αλεξάνδρειας? Να ξέρει όμως πως όσοι συνεργάζονται με αυτούς που καταρράκωσαν τους πολίτες η ανταμοιβή του θα είναι αυτή που του αξίζει .

Ανώνυμος είπε...

Ο δραστήριος Δήμαρχος!!! Ο Τόμσεν του δήμου μας καμαρώστε τον μας κουμάει το δάκτιλο ως εκπρόσωπος τις εσωτερικής τροικας!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστιχώς βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα, ας προσέχαμε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι λίγος, έχει καταντήσει γελοίος. Στο παιχνιδι εδω παπας εκει παπας, όπου παπάς βάλε δήμαρχο. όπου υπάρχουν προβλήματα κάνει την εφαρμογή του αεροζόλ. Δλδ ψεκάζεις και τα κουνούπια - δήμαρχοι εξαφανίζονται. Να σε χαιρόμαστε δήμαρχε αεροζόλ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα ¨( έχει χάσει την μπάλα ....