Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Οι πολιτικές της αποτροπής είναι πολιτικές θανάτου

Δεν προλάβαμε να ντρεπόμαστε για τους θανάτους του ναυαγίου της Λέσβου, και νέοι θάνατοι από ναυάγια , αυτή τη φορά στη Χίο, ήρθαν να προστεθούν.
Και πριν από ένα 24ωρο ένας μετανάστης, ένας νέος άνθρωπος, 26 χρονών δολοφονήθηκε από νεοναζί κατά την διάρκεια εκτέλεσης των «καθηκόντων» τους.
Και τα περισσότερα...
ΜΜΕ περί άλλων τυρβάζουν…..
Εμείς είμαστε θυμωμένοι από την διαρκή βρισιά που δεν σταματάει ούτε μπρος στο θάνατο των ανθρώπων αυτών, την ρατσιστική έκφραση που έγινε καθημερινό δηλητήριο στα αυτιά μας, και ξεκινά από την λέξη «λαθρομετανάστες».
Και φοβόμαστε για τα μελλοντικά θύματα της «Ευρώπης- φρούριο», της «Ελλάδας- φρούριο», για τα ναυάγια που προκαλεί η λεγόμενη «ασφαλής αποτροπή» εισόδου των προσφύγων από κατεστραμμένες πατρίδες στη χώρα μας.
Γιατί είναι αυτή η λεγόμενη «ασφαλής» αποτροπή και όχι κάποιο παράξενο κέφι, που τους αναγκάζει να ταξιδεύουν όταν ελπίζουν ότι οι άνεμοι είναι τόσο δυνατοί (ή οι καιρικές συνθήκες είναι τόσο άσχημες) ώστε να μην είναι δυνατό να τους κυνηγήσουν τα σκάφη του λιμενικού.
Είναι η «ασφαλής αποτροπή» και ο εθισμός στην απαξία της ζωής και της αξιοπρέπειας του πρόσφυγα και του μετανάστη που παράγει ναυάγια. Και μοιραία νεκρούς σε πελαγίσιους τάφους.
Και μια άλλη εκδοχή της αποτροπής, «ενεργητική» αυτή τη φορά, με την οποία φλερτάρει η κυβέρνηση, μέσα στο κλίμα της γενικής απαξίωσης, προεκτείνεται στα χέρια των ελλήνων πολιτών που δολοφόνησαν τον μετανάστη στα Πετράλωνα. Γι αυτούς και σύμφωνα με την ιδεολογία τους, ο φόνος ήταν απλώς «ενεργή αποτροπή»!
Να σημειώσουμε ότι αυτή τη φορά κάποια κανάλια έκαναν την παραχώρηση και μας είπαν ότι ήταν νόμιμος! Σαν να έχει σημασία αν είχε χαρτιά ή όχι!
Για όλους αυτούς τους λόγους και όχι μόνο,
Εμείς είμαστε ενάντιοι : στον κοινωνικό πόλεμο που τσακίζει την κοινωνία μας και παράγει μίσος και απόγνωση, στον ρατσισμό των βολεμένων απέναντι στους απόκληρους, στον ρατσισμό των φτωχών και των αδύναμων (ή κοινωνικά αδικημένων) απέναντι στον διπλανό τους. Είμαστε ενάντιοι στον εκφασισμό της κοινωνίας μας που απαξιώνει τη ζωή όλων μας οδηγώντας την στην βαρβαρότητα.


ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΌΥΜΕ,ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ!

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου «ΛΑΘΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: