Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

AΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Δημητριάδης "αδειάζει" Δημητριάδη - Η κριτική Ναλμπάντη οδηγεί σε άτακτη υποχώρηση

Ζορίστηκε από την πίεση που δέχτηκε και τελικά το αποκάλυψε το μυστικό. Βέβαια, δεν χρειάστηκε και πολύ για να συμβεί ίσως γιατί δεν την περίμενε αυτή την πολιτική κριτική επίθεση που δέχτηκε από τον Κώστα Ναλμπάντη και είχε συνηθίσει να δέχεται αντιπολίτευση σε ήρεμους τόνους. Η τοποθέτηση του Ναλμπάντη φαίνεται ότι εξέπληξε τον Φ. Δημητριάδη αλλά και τους συνεργάτες του που ορισμένοι εξ αυτών βιάστηκαν να δώσουν απάντηση αλλά...
 όπως φαίνεται ..ατύχησαν.


Ο Κ. Ναλμπάντης στη συζήτηση του προϋπολογισμού του δήμου για το 2013 εμφανίστηκε προετοιμασμένος και έκανε μια καθαρά πολιτική κριτική αναφερόμενος στα προεκλογικά υπεσχημένα της παράταξης του Φ. Δημητριάδη και στα όσα ...δεν έγιναν την διετία που πέρασε. Το αποτέλεσμα της σύγκρισης ήταν καταπέλτης.


Θεωρώ ότι από την συνεδρίαση της Δευτέρας το πιο σημαντικό πολιτικό γεγονός που προέκυψε είναι η ευκολία του δημάρχου να αρνηθεί το προεκλογικό του πρόγραμμα στη βάση ενός αστήρικτου ισχυρισμού που αν μη τι άλλο υποτιμά την συλλογική νοημοσύνη των πολιτών.

Δεν μπορεί ο δήμαρχος να λέει ότι όλα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά ήταν μόνο λόγια, ήταν δηλαδή λόγια του αέρα. Δεν μπορεί να σταθεί ο ισχυρισμός του ότι όλα όσα υποσχέθηκε στους δημότες του δήμου Αλεξάνδρειας ήταν μόνο όμορφες υποσχέσεις γιατί δεν γνώριζε την οικονομική κατάσταση της χώρας και ότι εξ αιτίας αυτής αδυνατεί σήμερα να υλοποιήσει έστω και ένα ελάχιστο ποσοστό των προεκλογικών δεσμεύσεών του.

Ο ισχυρισμός του καταπίπτει εύκολα διότι η χώρα μας μπήκε στο Μνημόνιο Νο1 στις αρχές του 2010 και οι δημοτικές εκλογές έγιναν δέκα μήνες αργότερα εν μέσω κρίσης και όλα έδειχναν ότι η κρίση θα ταλάνιζε τη χώρα για πολλά χρόνια. Και αντί να φτιάξει ένα πρόγραμμα δεσμεύσεων συμβατό με την οικονομική κατάσταση και να προσαρμοστεί ανάλογα προχώρησε σε πλουσιοπάροχες δεσμεύσεις τις οποίες σήμερα πετάει στα άχρηστα με μεγάλη ευκολία.

Είναι φανερό ότι ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση εξ αιτίας της ανυπαρξίας ουσιαστικού έργου στον νέο, μεγάλο δήμο Αλεξάνδρειας που εκτείνεται από το Νεόκαστρο ως τον Άραχο και από το Κλειδί ως τον Σταυρό. Τα όποια έργα γίνονται αφορούν σε υποδομές που λίγο αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη η οποία εν τέλει θα κρίνουν και την διάθεσή του να σταθούν θετικά ή αρνητικά στην ώρα της κάλπης. Και ως σήμερα η διάθεση των πολιτών είναι αρνητική διότι η καθημερινότητά του είναι άσχημη και πολλές φορές αβίωτη.

Όμως, όπως πολύ σωστά επισήμανε ο Κ. Ναλμπάντη, υπήρχαν και προεκλογικές δεσμεύσεις που δεν χρειάζονταν χρήματα για να γίνουν. Εδώ, η διοίκηση του δήμου και ο δήμαρχος προσωπικά είτε αμέλησε είτε απαξίωσε δείχνοντας έλλειψη πολιτικής βούλησης να προχωρήσει σε δράσεις που απαιτούσαν την συμμετοχή των πολιτών.

Για παράδειγμα μπορούμε να αναφέρουμε το τμήμα των Εθελοντών που ανέλαβε προσωπικά η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Όλγα Μοσχοπούλου και δράση αυτή παρήγαγε έργο. Αντίστοιχες δράσεις που θα μπορούσαν να “τρέξουν” και απαιτούσαν την κινητοποίηση των πολιτών με το παράδειγμα των ανθρώπων της διοίκησης δεν έγιναν και εδώ μπορεί να γίνει η αντίστοιχη κριτική.

Συμπερασματικά, η κριτική επίθεση του Ναλμπάντη στον δήμαρχο προσωπικά μπορεί να φάνηκε και εν τέλει να ήταν, μια αρχηγική παρουσία εν όψει της προεκλογικής κούρσας που άρχισε και στην οποία θέλει να παίξει ρόλο, όπως δήλωσε προ μηνός περίπου στο ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 αλλά η ουσία δεν είναι αυτή. Η ουσία είναι ότι το περιεχόμενο της τοποθέτησής του ήταν τέτοιο που εξέθεσε πολιτικά τον δήμαρχο αναγκάζοντάς τον να “αδειάσει” με ευκολία τις ίδιες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Κ. Βενιόπουλου που επικαλέστηκε τη ρήση του Κ. Καραμανλή του πρεσβύτερου ότι “η πολιτική είναι αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας” θα μπορούσα να σχολιάσω ότι εξαρτάται από την φυσική κατάσταση ενός εκάστου...

1 σχόλιο:

Nikos Lioliopoulos είπε...

πραγματι ο Κ.Ναλμπαντης εξεθεσε τον δήμαρχο για το σχεδον μηδενικο εργο σε σχεση με τα απειρα που μας υποσχεθηκε. Μια υποσημειωση ομως: Και η παραταξη Γκιονογλου δεν υποσχεθηκε λιγοτερα. Και αυτοι ηξεραν την οικονομικη κατασταση, αλλα δεν απεφυγαν την ευκολια των ανεξοδων υποσχεσεων ...