Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Έφοδο στα γραφεία της Standard & Poor's στο Μιλάνο

Έφοδο στα γραφεία της Standard & Poor's στο Μιλάνο πραγματοποίησε χθες η ιταλική οικονομική αστυνομία. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η έφοδος διατάχθηκε από την εισαγγελία του Τράνι στην περιφέρεια της Απουλίας προκειμένου να διερευνηθεί αν...ο οίκος αξιολόγησης προσπάθησε να χειραγωγήσει την αγορά με "ανακριβείς, αναληθείς ή αβάσιμες κρίσεις για την αξιοπιστία του οικονομικού και τραπεζικού συστήματος της χώρας".

Η έρευνα των εισαγγελέων του Τράνι ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τον δικαστικό χώρο, απέκτησε νέα ώθηση μετά την πρωτοβουλία της Standard & Poor's να υποβαθμίσει πριν από μία εβδομάδα την πιστοληπτική ικανότητα σειράς ευρωπαϊκών χωρών. Ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης αποφάνθηκε μάλιστα τον Μάιο ότι "το ιταλικό τραπεζικό σύστημα, λόγω των συνεπειών της ελληνικής κρίσης, είναι από τα πιο επισφαλή στην Ευρώπη".

Δύο ενώσεις καταναλωτών, τέλος, κατήγγειλαν στη Δικαιοσύνη τον αμερικανικό αυτό οίκο για τις εκθέσεις του περασμένου Ιουλίου, με τις οποίες κατέκρινε μέτρα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, επηρεάζοντας αρνητικά τις συναλλαγές στα χρηματιστήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: