Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Handelsbaltt ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ- «Δεν υπάρχουν χρήματα για συντάξεις, αλλά για τανκς»

Η γερμανική εφημερίδα Handelsbaltt δημοσιεύει άρθρο για ένα εξοπλιστικό σχέδιο του υπουργείου Άμυνας σε καιρό οικονομικής κρίσης.
«Η Ελλάδα εξαρτάται από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, είναι υποχρεωμένη να μειώσει συντάξεις και να απολύσει χιλιάδες...
δημοσίους υπαλλήλους. Όμως η κυβέρνηση προτίθεται να παραλάβει 400 τανκς. Δωρεάν βέβαια, αλλά όχι χωρίς κόστος», παρατηρεί η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα ο δημοσιογράφος Γκερντ Χέλερ σημειώνει: “Όταν τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα για το σχεδιαζόμενο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας τα διέψευσε: Ένα τέτοιο πρόγραμμα «δεν προβλέπεται προς το παρόν», ήταν η απάντηση.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος το διέψευσε ακόμη πιο κατηγορηματικά: «Δεν υπάρχει καν η σκέψη για τέτοια συμφωνία, η οποία θα επιβάρυνε περισσότερο τον προϋπολογισμό». Ωστόσο, ο Ηλίας Μόσιαλος δεν έλεγε προφανώς την αλήθεια, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2011 μια 9μελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ελληνικού Γενικού Επιτελείου αναχώρησε για τη Νεβάδα, για να αξιολογήσει τα τανκς και να επιλέξει από 1.000 τα 400 πλέον καλοδιατηρημένα. Το Γενικό Επιτελείο πραγματοποίησε ήδη επαφές με έλληνες εφοπλιστές, προκειμένου να συγκεντρώσει προσφορές για τη θαλάσσια μεταφορά των τανκς από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, αναφέρουν πηγές. Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος σιωπά. Το υπουργείο Άμυνας θέλησε να τοποθετηθεί σε ερώτημα που του έθεσε η Handelsblatt online.

Οι ΗΠΑ θέλουν να παραχωρήσουν δωρεάν τα τανκς. Η παραλαβή τους όμως θα κοστίσει πολλά τους Έλληνες. Μόνο η μεταφορά τους από τις ΗΠΑ θα κοστίσει 5 – 8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ για την αποκατάσταση των τεθωρακισμένων απαιτείται διψήφιος αριθμός εκατομμυρίων ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: