Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ- ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Οι 80 μέρες μιας ιδιότυπης ‘’ανακωχής’’ έληξαν και η κυβέρνηση του μαύρου μπλοκ προσπαθεί να αντιδράσει στο πανελλαδικό αντάρτικο που έχει στηθεί γύρω από τα χαράτσια της ΔΕΗ. Έτσι με μία κίνηση τσαμπουκά κι ενώ είμαστε στις πιο κρύες μέρες του χρόνου ξεκίνησε να διακόπτει παροχές ηλεκτρικού ρέυματος για να....
τσακίσει οποιαδήποτε αντίδραση με τον πιο εκδικητικό τρόπο.
Στην πόλη μας μετά από μια σειρά δράσεων φτάσαμε μέχρι το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αντιλαμβανόμενο την γενική κατακραυγή για την απάθεια του Δήμου, ανέλαβε να συγκροτήσει τριμελή επιτροπή υπεύθυνη για να στηρίξει νομικά, υλικά και πολιτικά την άρνηση πληρωμών. Αντ’ αυτού μέχρι σήμερα το μοναδικό που έχει γίνει είναι μια γενικόλογη καταγγελία χωρίς όμως να δεσμεύεται στους τρεις άξονες που ήταν απαίτηση του κόσμου που παρεβρέθηκε εκεί.
Σήμερα που η κατάσταση θυμίζει μάχη χαρακωμάτων μεταξύ του λαού μας και της κυβέρνησης καλούμε όλον τον λαό της περιοχής μας να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του. Να μην μείνει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο το κόψιμο του ρεύματος. Να αυτοοργανωθούμε σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά και να απαιτήσουμε όλοι μαζί το αυτονόητο… Ο Δήμος Πέλλας, όπως και μια σειρά άλλων φορέων, μπορούν και πρέπει να κάνουν έστω το ελάχιστο.
• Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να μην επιτρέψουν τη διακοπή του ρεύματος σε συμπολίτες μας.
• Καλούμε τους εργαζόμενους ηλεκτρολόγους της πόλης μας, να μη δεχτεί κανένας να αναλάβει εργολαβικά τη διακοπή του ρεύματος σε σπίτια.
• Ζητάμε να αναλάβει η τριμελής επιτροπή του Δήμου τη συλλογή των λογαριασμών της ΔΕΗ που δεν έχει πληρωθεί το χαράτσι και την αποστολή εξώδικου στη ΔΕΗ, ενώ αν ξεκινήσουν τις προσπάθειες διακοπής ρεύματος, να καταθέσουν μαζική προσφυγή στα δικαστήρια και κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ώστε να προλάβουμε καταστάσεις που θα μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω.

Με αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση, αντίσταση,
θα σπάσουμε στην πράξη την τρομοκρατία της κυβέρνησης

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

Τηλ. Επικ. 6945271687, 6974541520

Δεν υπάρχουν σχόλια: