Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΕΛΑΤΕΣ: Ο Ψωμιάδης σε ρόλο ενδιάμεσου

Ο κοριός της ΕΥΠ έχει καταγράψει συνομιλία του Παναγιώτη Ψωμιάδη με έναν από τους αρχηγούς μιας από τις εγκληματικές οργανώσεις, τον Δημήτρη Λαμπάκη.Ο Ψωμιάδης σε ρόλο ενδιάμεσου
O πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έστελνε στα τοκογλυφικά κυκλώματα της Θεσσαλονίκης πελάτες και υποψήφια θύματα
Ο κοριός της ΕΥΠ έχει καταγράψει συνομιλία του Παναγιώτη Ψωμιάδη με έναν από τους αρχηγούς μιας από τις... εγκληματικές οργανώσεις, τον Δημήτρη Λαμπάκη.

Αν και είχε τεθεί σε αργία από τις 5 Ιουνίου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης τηλεφωνεί από το γραφείο του στην Περιφέρεια σε έναν από τους αρχηγούς μιας από τις εγκληματικές οργανώσεις, τον Δημήτρη Λαμπάκη, στις 20 Ιουλίου, ώστε να... εξυπηρετήσει κάποια καλά παιδιά.

Από τον διάλογο μάλιστα προκύπτει ότι υπάρχει οικειότητα ανάμεσα στους δύο άνδρες. Εκτός όμως από τον Π. Ψωμιάδη και κάποιοι άνθρωποί του τηλεφωνούν για λογαριασμό του για «εξυπηρετήσεις» φίλων. Να σημειωθεί ότι ο Π. Ψωμιάδης διατηρεί επίσης στενότατες σχέσεις και με τον Μ. Καραμπέρη.

Στις 20/7/2011 (αρ. συνομιλίας 3685) ο Π. Ψωμιάδης επικοινωνεί με τον Δ. Λαμπάκη και του ζητά να διευκολύνει φίλους του. Η μεταξύ τους οικειότητα είναι εμφανής από τη συνομιλία.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ναι;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΩΜΙΑΔΗ: Κύριε Λαμπάκη, καλημέρα σας.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Καλημέρα.

Το επιτόκιο Οταν ο Ντέμης ζήτησε νέο δάνειο με ευνοϊκότετρο επιτόκιο ο Μελέτης του απάντησε ότι «το καλύτερο που μπορώ να κάνω να είσαι και εσύ ευχαριστημένος και εγώ, είναι 5%, εντάξει;».

Το επιτόκιο
Οταν ο Ντέμης ζήτησε νέο δάνειο με ευνοϊκότετρο επιτόκιο ο Μελέτης του απάντησε ότι «το καλύτερο που μπορώ να κάνω να είσαι και εσύ ευχαριστημένος και εγώ, είναι 5%, εντάξει;».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΩΜΙΑΔΗ: Από το γραφείο του περιφερειάρχη τηλεφωνώ.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ναι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΩΜΙΑΔΗ: Να σας συνδέσω λίγο με τον περιφερειάρχη, μισό λεπτάκι παρακαλώ.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ναι, ναι, ναι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΩΜΙΑΔΗ: Τι, μην μπαίνεις τώρα, γιατί θα δώσω αυτόν και θα μπει ο Γιάννης μέσα. Λοιπόν έχω τον κύριο Λαμπάκη στη γραμμή και μετά θα πάρουμε τον Ιατρίδη, ένα, δύο, γράφω δίπλα, δεν γράφω δίπλα ένα, δύο; Οταν γράφω ένα, δύο, πρώτα παίρνουμε το ένα και μετά το δύο, Ο.Κ.;

Ο Ψωμιάδης σε ρόλο ενδιάμεσου

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Αν μπορείς αυτούς βοήθησέ τους, είναι καλά παιδιά.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ναι; Τι, να βοηθήσω (δυσνόητη), να βοηθήσω;

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Ναι, είναι καλά παιδιά, κοιμάσαι μωρέ ακόμη;

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ε, το πόδι μου έσπασα Παναγιώτη, δεν το έμαθες;

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Τι έχεις;

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Το πόδι μου σπασμένο το 'χω.

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Γιατί;

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ε, έσπασε από τη μηχανή και το έσπασα (δυσνόητο).

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Πω ρε, πρόσεχε ρε γαμώτο.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Γίνεται της πουτ...

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Δημήτρη;

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ελα αγόρι μου.

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Δεν είσαι πουθενά σ' αυτά τώρα, στοιχήματα και τέτοια, ε;

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Οχι ρε, όχι, όχι, όχι.

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Ούτε ο άλλος;

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ο άλλος ούτε ξέρω τι γίνεται ο άλλος (ταυτόχρονη δυσνόητη), δεν θέλω και πολλές παρτίδες με τον άλλον, άστο.

ΨΩΜΙΑΔΗΣ: Ντάξει, θα τα πούμε από κοντά.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Τα λέμε από κοντά.

Μία μέρα πριν (19/7/2011) κάποιος μεσολαβεί για λογαριασμό υποψήφιου θύματος και επικοινωνεί με τον Λαμπάκη, εκ μέρους του Π. Ψωμιάδη. Επαναλαμβάνει ότι το τηλέφωνο του το έδωσε ο Π. Ψωμιάδης, αλλά ο Λαμπάκης επιμένει να του τηλεφωνήσει ο ίδιος ο Ψωμιάδης (αρ. συν. 3654).

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ναι, ναι, ναι, ναι.

ΚΑΛΩΝ: Ναι, ο κύριος Λαμπάκης;

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ο ίδιος.

ΚΑΛΩΝ: Ελα, καλησπέρα, από τον Ψωμιάδη, σε παίρνω τηλέφωνο, περιφερειάρχη.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ναι.

ΚΑΛΩΝ: Μου είπε να συναντηθούμε, είναι για την υπόθεση του Ιατρίδη, το γνωρίζει, θέλει να δανειστεί.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ποιον;

ΚΑΛΩΝ: Του Ιατρίδη του ζαχαροπλάστη με είπε ο Παναγιώτης το μεσημέρι.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ας με πάρει ο Παναγιώτης τηλέφωνο αδερφέ (δυσνόητη).

ΚΑΛΩΝ: Το τηλέφωνό σου ο Παναγιώτης μου το 'δωσε.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Δεν θα μιλάμε από δω, από κοντά. Ο,τι θέλει να μου πει από κοντά, ντάξει;

ΚΑΛΩΝ: Να σε πάρει ο Παναγιώτης;

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ναι, ναι, ναι, ναι, ναι, γεια.

ΚΑΛΩΝ: Καλά, αφού ο Παναγιώτης μου έδωσε.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ρε αγόρι μου, ο Παναγιώτης θα με πάρει, τελείωσε.

ΚΑΛΩΝ: Ο Παναγιώτης θα σε πάρει, έγινε.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Εγινε, γεια.

ΚΑΛΩΝ: Γεια.


Το ραντεβού κλείστηκε

Στις 21 Ιουλίου 2011 -και μετά τη μεσολάβηση Ψωμιάδη- ο Δ. Λαμπάκης τηλεφωνεί στον Ιατρίδη και του ζητά να συναντηθούν (αρ. συν. 3876).

ΙΑΤΡΙΔΗΣ: Ορίστε παρακαλώ.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Κύριε Ιατρίδη.

ΙΑΤΡΙΔΗΣ: Ναι, κύριε Λαμπάκη.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Αντε περάστε (δυσνόητη) να τα πούμε λίγο, ελάτε.

ΙΑΤΡΙΔΗΣ: Ορίστε;

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ελάτε, είμαι εδώ τώρα.

ΙΑΤΡΙΔΗΣ: Ναι, ναι, ναι σε τρία τεταρτάκια (δυσνόητη).

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Μεταμορφώσεως 38, «Αγαπητός».

ΙΑΤΡΙΔΗΣ: Μετά... Εγινε, ευχαριστώ κύριε Λαμπάκη.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ: Ντάξει, έλα γεια, άντε ναι, ναι.

ΙΑΤΡΙΔΗΣ: Εγινε, έγινε, γεια, γεια.

Ο ΝΤΕΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΠΛΗΡΩΣΕ 620.000 ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ 350.000

Ο Ντέμης Νικολαΐδης βρέθηκε στα πλοκάμια ενός από τα κυκλώματα της Θεσσαλονίκης και φέρεται να δανείσθηκε ένα ποσό 350.000 ευρώ που το πλήρωσε τελικά 620.000 ευρώ, ενώ φέρονταν να δανείστηκε στη συνέχεια ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό. Ο Ντέμης μιλά με τον Αλέξανδρο Μελέτη, αρχηγό μιας από τις εγκληματικές οργανώσεις, στις 11 Ιουλίου του 2011. Θέμα της συζήτησης είναι το δάνειο, ύψους 350.000 ευρώ, που είχε πάρει ο διάσημος πρώην ποδοσφαιριστής από τον Μελέτη, με αρχική συμφωνία για μηνιαίο επιτόκιο 10% και αποπληρωμή σε 12 δόσεις των 51.800 ευρώ. Οι συναυλίες που διοργανώνει ο ποδοσφαιριστής φαίνεται πως πάνε καλά και αποπληρώνει τις δόσεις του. Λόγω της συνέπειάς του το επιτόκιο έπεσε στο 6,5% και συνολικά πλήρωσε τελικά 620.000 για τις 350.000 ευρώ που δανείστηκε. Στη συγκεκριμένη απομαγνητοφωνημένη συνομιλία, ο ποδοσφαιριστής ρωτάει τον τοκογλύφο αν μπορούν να επαναλάβουν τη συνεργασία και τον επόμενο χρόνο κι εκείνος του προτείνει νέα έκπτωση επιτοκίου στο 5% μηνιαίως.

Ζούσαν στη χλιδή
Eκαναν συλλογή από πολυτελή αυτοκίνητα

Σε έκθεση πολυτελών αυτοκινήτων μετατράπηκε από τα μέσα της εβδομάδας το πάρκινγκ του αστυνομικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, στην οδό Μοναστηρίου. Τα κατασχεμένα αυτοκίνητα, ανάμεσά τους μια λευκή Lamborghini κάμπριο με αριθμό κυκλοφορίας ΝΗΡ 9999 και μια μαύρη Ferrari, βρέθηκαν στην κατοχή των μελών των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων.

Συνολικά κατασχέθηκαν 19 πολυτελή αυτοκίνητα, από τις πιο ακριβές μάρκες, τα οποία αγόραζαν οι συλληφθέντες από τα κέρδη των τοκογλυφικών δανεισμών τους. Κάποια άλλα αυτοκίνητα δεν βρέθηκαν, ενώ εντύπωση δημιουργεί το ότι ο εφοριακός που εμπλέκεται στο κύκλωμα των αδελφών Μελέτη φέρεται να έχει στην κατοχή του -συνολικά η οικογένειά του- τρία πολυτελή αυτοκίνητα, ανάμεσα στα οποία και μια Porsche που έχει ο γιος του.

Εκβιασμοί
Porsche Cayenne, BMW, Volvo XC90, τζιπ όλων των κατηγοριών και των κυβικών, αλλά και επιβατικά, μικρά και μεγάλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα σπίτια και στις επιχειρήσεις των 53 συλληφθέντων.Κάποια από αυτά, καθώς επίσης και μεγάλος αριθμός κλειδιών από άλλα, πολυτελή αυτοκίνητα αποτελούν προϊόντα εκβιασμών.

Προκειμένου να πάρουν πίσω τις οφειλές τους, οι συλληφθέντες δεν αποσπούσαν μόνο χρήματα, αλλά και όποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο έβρισκαν στην κατοχή των θυμάτων, και έτσι κάποιοι κατέχουν μεγάλο αριθμό ακινήτων. Στη δικογραφία τα ακίνητα που έχουν καταγραφεί θυμίζουν καταλόγους... υποθηκοφυλακείου.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ - ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ - ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: