Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Επέστρεψαν οι απαχθέντες καπετάνιοι από τα ισραηλινά κρατητήρια

Δελτίο Τύπου
5/11/2011
Σώοι επέστρεψαν σήμερα το πρωί οι δυο κρητικοί καπετάνιοι, Γιώργος Κλώντζας και Ζαχάρης Στυλιανάκης που είχαν απαχθεί χτες από το ισραηλινό ναυτικό ενώ προσπαθούσαν να σπάσουν τον παράνομο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, συμμετέχοντας στην διεθνή αποστολή «Κύματα Ελευθερίας» ("Freedom Waves")....
Για μια ακόμα φορά, Έλληνες, μαζί με άλλους διεθνείς συναλληλέγγυους απήχθησαν - υπό την απειλή όπλων - σε διεθνή ύδατα, υπέστησαν παράνομη κράτηση, σωματικούς ελέγχους, αλλεπάλληλες ανακρίσεις, κλοπή προσωπικών τους αντικειμένων και απέλαση. Όλα αυτά από μια χώρα στην οποία ουδέποτε είχαν την πρόθεση να μεταβούν, ούτε και διαθέτει καμμία νομιμοποίηση να παριστάνει το χωροφύλακα της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ελληνική κυβέρνηση, στα πλαίσια της νέας «στρατηγικής συμμαχίας» της με το ισραηλινό απαρτχάιντ, άφησε και πάλι απροστάτευτους Έλληνες πολίτες που εκτελούσαν με απολύτως νόμιμο τρόπο το ηθικό και ανθρωπιστικό τους καθήκον απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Ευτυχώς, οι Έλληνες καπετάνιοι, για μια ακόμα φορά, περιέσωσαν την τιμή του λαού αυτής της χώρας, εκφράζοντας τα πραγματικά μας αισθήματα αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους.

Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα

shiptogaza

Δεν υπάρχουν σχόλια: