Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!

Με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση και πορεία που έγινε ποτέ στο Ηράκλειο, ξεκίνησε η 48ωρη απεργία των ΓΣEΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι εκτιμήσεις των περισσοτέρων κάνουν λόγο για συμμετοχή 10.000 περίπου πολιτών. Από νωρίς το πρωί ο κόσμος άρχισε να κάνει....
την εμφάνισή του στο χώρο της συγκέντρωσης (Εργ. Κέντρο Ηρακλείου) δείχνοντας το τι θα επακολουθήσει. Κόσμος που κατέβαινε με οργή και αγανάκτηση να διεκδικήσει το δικαίωμά του στη δουλειά και τη ζωή. Να φωνάξει ένα βροντερό “όχι” στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Να δηλώσει την διάθεσή του να αγωνιστεί για την υπεράσπιση κεκτημένων δικαιωμάτων που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στο στόχαστρο.


Για μια φορά ακόμη, ο κόσμος έκανε το καθήκον του (όπως το κάνει πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα, δείχνοντας τις δυνατότητές του), σε αντίθεση με τις ηγεσίες των συνδικάτων που δείχνουν να μη θέλουν και να μη μπορούν να βγάλουν τους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα και να τους οδηγήσουν σε νίκες. Με τη λογική “άντε να ξεμπερδεύουμε” με μια ακόμη απεργία, χωρίς ενημέρωση στους χώρους δουλειάς, χωρίς στόχευση. Και κυρίως, χωρίς να έχουν εμπιστοσύνη στον κόσμο που προσπαθούν επιμελώς να τον έχουν στο περιθώριο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι το Εργ. Κέντρο Ηρακλείου δεν οργανώνει κάποια συγκέντρωση – πορεία την δεύτερη μέρα της απεργίας.
Η οργάνωση του ΚΚΕ (μ-λ) παρέμβηκε με μοίρασμα προκύρηξης στο κέντρο της πόλης καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στην απεργία. Επίσης συμμετείχε με μπλοκ στη συγκέντρωση και πορεία του ΕΚΗ, μοιράζοντας πλατιά το έντυπο υλικό της και συζητώντας με αρκετό κόσμο. Το μπλοκ πλαισιώθηκε από δημοκράτες – αριστερούς και νεολαίους φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και την ανατροπή της.

antigeitonies

Δεν υπάρχουν σχόλια: