Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Βλέπουν ότι πλησιάζει το τέλος και βλέπουν την πόρτα της εξόδου από τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στη δομή ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΤΙ και συντονίζουν τον αγώνα τους. Προκηρύσσουν απεργία διαρκείας έως να βρεθεί λύση που θα ανταποκρίνεται στη λογική και στο νόμο.
Η ανακοίνωση του σωματείου είναι:ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», μετά από τόσα χρόνια συνεχόμενων παρατάσεων και κοροϊδίας και δεδομένου ότι:

 στις 31/12/2011 λήγουν οι συμβάσεις και δύο (2) μήνες πριν τη λήξη η πολιτεία ακόμα δεν έχει πάρει απόφαση σχετικά με τα αιτήματα των εργαζομένων

προκηρύσσουν :
ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011 έως και Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 με κινητοποιήσεις σε όλους τους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας

Ζητώντας:

Η πολιτεία σε συνεργασία με τους δήμους να εξασφαλίσουν σταθερή σχέση εργασίας των ήδη εργαζομένων στα ΒσΣ. Να δημιουργηθούν Δ/νσεις Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο με τμήματα Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη και με νομοθετική ρύθμιση να ενταχθεί προσεχώς χωρίς επαναπροκήρυξη το ήδη υπάρχον έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό ως ειδική κατηγορία εργαζομένων σε κοινωνικοπρονοιακά προγράμματα που έχουν όλες τις προδιαγραφές για αυτό.

Έχοντας υπόψη ότι:
1) όλοι οι εργαζόμενοι έχουν προσληφτεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ (πλήρες ωράριο, ένσημα, δώρα, επιδόματα).
2) καλύπτουν αυταπόδεικτα πάγιες και διαρκείς ανάγκες (συνεχόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου επί 9-10 χρόνια χωρίς ούτε μια μέρα κενό).
3) υπάρχει συμφωνία - δέσμευση της Ελλάδας με την Ε.Ε. να ενσωματώσει – απορροφήσει τα προγράμματα ΒσΣ ως θεσμό - υπηρεσία στο εθνικό εργασιακό και οικονομικό σύστημα της χώρας. Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Για Απασχόληση Κοινωνικές Υποθέσεις και Ίσων Ευκαιριών) στις 12/11/2007 , 1647 στον κ. Δρόσο, Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και Ανάπτυξης Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών.
4) το κράτος έχει ηθική υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στους έμπειρους εργαζομένους των ΒσΣ να εξασφαλίσει την συνέχιση τους (αφού η εμπειρία και η σχέση εμπιστοσύνης με τους εξυπηρετούμενους που διασφαλίστηκε μέσα από την πολυετή προϋπηρεσία του εξειδικευμένου προσωπικού θα ενδυναμώσει την κοινωνική παροχή, χωρίς να οδηγήσει σε υπολειτουργία – εξαφάνιση την κοινωνική πρόνοια αφήνοντας έρμαιο της αδιαφορίας και της ανασφάλειας τον πολίτη εναλλάσσοντας και αντικαθιστώντας το προσωπικό κάθε 5-6 μήνες ανακυκλώνοντας την ανεργία).
5) η πολιτεία έχει χρέος να στηρίξει την δωρεάν κοινωνική πρόνοια και παροχή υπηρεσιών και να ενισχύσει την συνεισφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ειδικά στις δύσκολες στιγμές φτώχειας και ανέχειας που περνάει η χώρα ως αντισταθμιστικό μέτρο αφού η πρόνοια είναι άμεσα συνυφασμένη με τον ανήμπορο και αδύναμο πολίτη).
6) τέσσερεις χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν στα ΒσΣ παραμένουν στον τόπο τους και περιορίζουν την αστυφιλία ενώ παράλληλα δίνουν Αναπτυξιακή πνοή στην τοπική κοινωνία και οικονομία (ειδικά στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές).
7) τέσσερεις χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΒσΣ μετά την λήξη των συμβάσεων τους θα αυξήσουν τα ποσοστά ανεργίας και/ή θα αποδυναμώσουν οικονομικά & χωροταξικά την τοπική κοινωνία (κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: