Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Πογκρόμ Παλαιστινίων και Ισραηλινών ακτιβιστών από Ισραηλινούς έποικους

Το πρωί της Παρασκευής, Ισραηλινοί ακτιβιστές και Παλαιστίνιοι δέχθηκαν επίθεση από Ισραηλινούς εποίκους κοντά στον εποικισμό Atarot. Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού στο οποίο είχαν έρθει να φυτέψουν δέντρα οι ακτιβιστές, δέχθηκε επίσης επίθεση από τους εποίκους, με αποτέλεσμα να υποστεί θλαστικό τραύμα στο κεφάλι. Τόσο αυτός όσο και η γυναίκα του, που επίσης ξυλοκοπήθηκε από τους εποίκους, χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί που ήταν...παρόντες στο συμβάν δεν έκαναν απολύτως τίποτα, αφήνοντας τους εποίκους να ξυλοκοπούν τους ακτιβιστές και να τους σπάνε τις κάμερες. Το γεγονός ότι κάποιοι από τους επιτιθέμενους φορούσαν μπλουζάκια της αστυνομίας και είχαν μαζί τους τα υπηρεσιακά τους όπλα μαρτυρά ότι στην επίθεση συμμετείχαν και αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας.

Τρεις ακόμη ακτιβιστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ άλλοι τρεις συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν συνέλαβαν κανέναν από τους επιτιθέμενους εποίκους, παρόλο που ήταν μάρτυρες από την αρχή του συμβάντος.

Το απόγευμα της ίδια μέρας, έφτασαν στην περιοχή κι άλλοι ακτιβιστές για να διαμαρτυρηθούν για το λιντσάρισμα που είχε λάβει χώρα προηγουμένως. Και αυτοί δέχθηκαν επίθεση από τους εποίκους οι οποίοι άρχισαν να τους ρίχνουν πέτρες. Και αυτή τη φορά, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν έκαναν τίποτα για να εμποδίσουν τη βία των εποίκων.

Ως αποτέλεσμα της δεύτερης επίθεσης 19 άτομα τραυματίστηκαν και τα τρία από αυτά νοσηλεύονται στο Hadasa Ein Karem. Για άλλη μια φορά οι έποικοι κατάστρεψαν πολλές κάμερες αλλά και αυτοκίνητα ακτιβιστών , που ήταν σταθμευμένα έξω από τον οικισμό της Atarot, στα οποία έσπασαν τα παρμπρίζ, τα φώτα, και τρύπησαν τα ελαστικά.

πηγή: ΣχΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: