Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΛΙΚΗ- ΣΤΕΝΕΥΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΠΤΩΝ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Το περιστατικό στη Μελίκη με τον εμπρησμό είναι χαρακτηριστικό της μεγάλης παθογένειας που υπάρχει στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Το μυαλό όλων των πολιτών μόλις έμαθε για τον εμπρησμό στο κτήριο του δήμου στη Μελίκη πήγε σε απόπειρα κάποιων να κάψουν στοιχεία που προφανώς τους επιβαρύνουν και ήθελαν να τα εξαφανίσουν.
Ενισχυτικό της υπόθεσης αυτής είναι το γεγονός ότι η φωτιά μπήκε στα δυο γραφεία που στεγάζεται η Οικονομική υπηρεσία και όχι σε άλλο χώρο.
Είναι προφανές λοιπόν ότι αυτός που έβαλε τη φωτιά ήθελε να... εξαφανίσει στοιχεία που υπήρχαν στα γραφεία ώστε να μην αναδειχτούν ζητήματα που "καίνε".
Είναι επίσης προφανές ότι ο κύκλος των "άμεσα ενδιαφερομένων" να εξαφανιστούν τα στοιχεία αυτά είναι πολύ στενός και γρήγορα θα εντοπιστούν οι υπαίτιοι της πράξης.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές υπάρχει η εκτίμηση ότι ο έλεγχος που γίνεται αυτό το διάστημα στον πρώην δήμο Μελίκης έχει εντοπίσει ορισμένα "θολά θέματα" και όταν ολοκληρωθεί αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης δεδομένου ότι πρόκειται για οικονομικής φύσης ζήτημα.
Οι εξελίξεις που μεσολάβησαν από χτες είναι ότι ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας διέταξε να αρχίσει ένορκη διοικητική εξέταση παράλληλη με την έρευνα που κα΄νει η Αστυνομία. Αυτή την ώρα ο κ. Δημητριάδης βρίσκεται στη Βέροια και δίνει κατάθεση στην Ασφάλεια για το περιστατικό.

Πάντως, η υπόθεση αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει γρήγορα και όποιοι εμπλέκονται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει και να αναδειχτεί ο ρόλος ενός εκάστου στο πρώην δήμο Μελίκης που απ΄ ότι φαίνεται λειτουργούσε ως μπακάλικο της γειτονιάς και ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε. Είναι σαφές ότι την κύρια για να μην πω την αποκλειστική ευθύνη για το μπάχαλο αυτό φέρει ο επί οχταετία δήμαρχος Κ. Καρέλης που θα έπρεπε να βάλει τάξη αλλά ανέχονταν ή αν θέλετε συντηρούσε αυτή την κατάσταση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε να το ξαναγράψω. Είναι σε όλους γνωστοί απο την Μελίκη με γκαγκστερική καθημερινότητα. Ψάχνουν τώρα τις λεπτομέρειες. Καλώς. Όμως, είναι συνεργάτες και του κύκλου του Δημητριάδη. Εκεί στην Μελίκη, ιδιαίτερα εκεί, ρίζωσε ένα παρακράτος, για πολλές τετραετίες. Κατακλέψανε τον τόπο. Δεν είναι λαμόγια. ΓΚάγκτερς είναι. Κυριολεκτικά. Μια συμμορία με πολλά μέλη, εκεί και αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Ο εισαγγελεας δεν πρεπει να παρεμβει? Ειδικη προσκληση χρειαζεται?
Κε Δημητριαδη, ψηφοφοροι σου και μη, απαιτουν να μαθουν την αληθεια.
Να κατσουν στο σκαμνι.
Να δειξεις οτι αυτα που ελεγες προεκλογικα τα κανεις πραξη. Για διαφανεια μιλουσες.
Αντε να δουμε τι θα κανεις ?

Ανώνυμος είπε...

Ότι έγινε στην Αλεξάνδρεια το 2002 , θα γίνει και στη Μελίκη. Τίποτα δηλαδή. Το πολύ-πολύ να παραιτηθεί ένασ Δημοτικός Σύμβουλος(που ούτως ή άλλως τον παραιτούνε),και να πάει στα χωράφια του ο πρώην Δήμαρχος(που έτσι κι αλλιώς τον διώχνουν από το Δήμόσιο). Στην Αλεξάνδρεια ο άλλος έγινε επιχειρηματίας....

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 8:02 μια χαρα τα λες.
Εαν έχει τα κότσια όμως η σημερινή διοίκηση , ας τα βγάλει στην φόρα.
Ας κάνει να λάμψει μια φόρα η αλήθεια. Και στις επόμενες δημοτικές εκλογές να πάρει 80%.
Εαν δεν γίνει τίποτα (πολύ πιθανόν) τότε απλά κύριοι της σημερινής δημοτικής αρχής σας ταιριάζει το παρακάτω :

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ.


Και οι μεν και οι δεν...