Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Το Σάββατο 24.9.2011 στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας βρεθήκαμε, για ακόμη μία φορά, κινήματα και συλλογικότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, για να συζητήσουμε τις ραγδαία και βίαια επιταχυνόμενες, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις και να συντονίσουμε τη δράση μας.
Η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος, την ώρα που ανακοινώνει για πολλοστή φορά νέα μέτρα – χαράτσια, που οδηγούν στην εξαθλίωση την εργαζόμενη πλειοψηφία, την ίδια στιγμή παρακαλάει το...εφοπλιστικό κεφάλαιο για «συζήτηση» αν και πως θα «συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια».Δεν υπάρχει πια, καμία αυταπάτη, σε κανέναν εργαζόμενο, για το ποια συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η κυβέρνηση και τα στηρίγματά της. Έτσι, η εντεινόμενη επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας, στα εισοδήματά μας, στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, κάνει επιτακτικότερη την ανάγκη για δυναμικότερες απαντήσεις, για μεγαλύτερο συντονισμό και έμπρακτη αλληλεγγύη από την πλευρά μας. Η απάντησή μας πρέπει να είναι η πρακτική εφαρμογή του βασικού συνθήματος των πλατειών του Μαΐου - Ιουνίου, που αγκάλιασε η συντριπτική πλειοψηφία του λαού.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ• Απορρίπτουμε και δεν εγκλωβιζόμαστε σε λογικές που παραπέμπουν σε νομικίστικες μεθόδους αντιμετώπισης των χαρατσιών, γιατί καλλιεργούν αυταπάτες και παθητική στάση στους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα σήμερα όπου τα μέτρα και οι επιθέσεις του αστικού μπλοκ εξουσίας, έχουν κάνει κουρελόχαρτο το αστικό σύνταγμα και κάθε έννοια νομιμότητας, κάνοντας σαφές σε όλους μας, ότι γι’ αυτούς, νόμος είναι το δίκιο του ισχυρού.
• Δημιουργούμε δίκτυο αλληλεγγύης για να αποτρέψουμε με μαζικό τρόπο, κάθε προσπάθεια να κόψουν το ρεύμα σε συμπολίτες μας, κάθε προσπάθεια τραπεζιτών να βγάλουν σε πλειστηριασμό το σπίτι συνανθρώπων μας, που δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση τους.
• Καλούμε τους τοπικούς συλλόγους εργαζομένων της ΔΕΗ και των Τραπεζών, τα Εργατικά Κέντρα, όλα τα σωματεία εργαζομένων, να πάρουν αποφάσεις και να καλύψουν τους εργαζόμενους – μέλη τους στη μη εφαρμογή αντιδραστικών και ανάλγητων αποφάσεων που πετούν στο δρόμο ανθρώπινες ψυχές.
• Καλούμε σε μαζική συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις κοινωνικής ανυπακοής, για να αποτρέψουμε την επιστροφή του ρολογιού στην εποχή των παγετώνων, για να επιβάλουμε ότι την κρίση δεν θα την πληρώσουμε εμείς, αλλά αυτοί που τη δημιούργησαν, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι.

Συλλογικότητες Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: