Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ρέππας: "Άρση μονιμότητας και χιλιάδες απολύσεις"

Δεν αρκέστηκε στην εργασιακή εφεδρεία ο υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης Δημ. Ρέππας. "Υποσχέθηκε" χιλιάδες απολύσεις στον δημόσιο τομέα και μάλιστα άμεσα. Τέλος στις οργανικές θέσεις....
Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο Δημήτρης Ρέππας τονίζει στη συνέντευξή του ότι σύμφωνα με μελέτες χιλιάδες υπηρεσιακές μονάδες και δεκάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις είναι περιττές και πρέπει να καταργηθούν.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση και υπογραμμίζει ότι "η αλλαγή των οργανισμών με κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο είναι προ των πυλών".

Παράλληλα, σημειώνει ότι το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο τίθεται από πολλές πλευρές ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος μετά το 2013.

Όσον αφορά στην εργασιακή εφεδρεία, ο υπουργός τονίζει ότι αφορά σε 30.000 υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, με τη συνέντευξη σοκ που παρέχει στην εφημερίδα "Τα Νέα" επισημαίνει αναλυτικά ότι:

"Στην Ελλάδα, περίπου 850.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην Αυτοδιοίκηση καλούνται να συμβάλουν στην αναδιάρθρωση του κράτους και των οργανισμών του. Οι απολύσεις πλέον είναι μονόδρομος".

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: