Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Μετά την οριστικοποίηση της "χρεοκοπίας μέσα στο ευρώ": Ώρα για επανεκκίνηση

Ελπίζω ότι δεν περιμένει κανείς κάποιο νέο σενάριο από αυτό το ιστολόγιο (σ.σ Αριστερή Στρουθοκάμηλος). Όλοι έχουμε καταλάβει ότι η χρεοκοπία είναι πραγματικότητα εδώ και καιρό, κι ευτυχώς, λόγω της συμμετοχής μας στο ευρώ, συντεταγμένη και οριοθετημένη.
Οι κυβερνώντες μας έχουν την καθοριστική ευθύνη γι αυτήν την εξέλιξη, αφού πρώτα υπέγραψαν ένα συμβόλαιο με τους δανειστές κι ύστερα έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να καθυστερήσουν την εφαρμογή του. Προέταξαν την προστασία του πελατειακού κράτους, των φίλων τους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, του κομματικού τους στρατού. Έδωσαν χρόνο στους έχοντες να βγάλουν τα λεφτά τους έξω και καθυστέρησαν ή και νόθευσαν την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, στηρίζοντας κάθε είδους συντεχνία που...συνδέεται μαζί τους.
Τώρα, αφού ο χρόνος πέρασε για οποιαδήποτε πρωτοβουλία, σέρνονται στα διεθνή φόρα, εκλιπαρώντας δήθεν για την εθνική μας επιβίωση.
Ουδέποτε υπήρξε αστική συνείδηση σε αυτήν την χώρα. Μεταπράτες επιχειρηματίες και μικροαστοί πολιτικοί αποτελούσαν πάντοτε την ιθύνουσα τάξη, χωρίς εθνική αλλά με συντεχνιακή ψυχή. Το κόμμα μου, ο τόπος μου, οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου. Η πατριά και το περήφανο σόι μου.
Στα χρόνια της δανειακής ευδαιμονίας, η διαφθορά απλώθηκε παντού, έγινε μικρή, μεσαία και μεγάλη και οι έχοντες (μέσω της πολιτικής υποστήριξης) απενοχοποιήθηκαν και αποστοχοποιήθηκαν από έναν λαό διορισμένο, άεργο και καταναλωτή - έναν κομματικό στρατό που ανεβοκατεβάζει στην διαχείριση του κράτους ανελλιπώς τα δύο κόμματα "εξουσίας".
Ακόμη και μετά την χρεοκοπία, η πολιτική μαφία, υπερασπίζεται προνόμια και δικαιώματα που έχει μοιράσει αφειδώς τις προηγούμενες δεκαετίες με ξένα κόλλυβα. Μιλιά για την άρση της μοιραίας για το δημόσιο μονιμότητας, μιλιά για τα δις της εκκλησίας, μιλιά για τις εξοπλιστικές δαπάνες ναζιστικού κράτους, μιλιά για τα δις που φυγαδεύτηκαν με προνομιακή πληροφόρηση στο εξωτερικό όσο εμείς ελπίζαμε στην ανάκαμψη...
Τώρα, ο άγιος των συντεχνιών και εκπρόσωπος του βαθέως βαθέως ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τηρεί υποχρεωτικά όσο και φανερά υποκριτικά την συντεταγμένη πορεία της χρεοκοπίας όπως του την επιβάλλει η διεθνής επιτροπεία, έχοντας όμως εξασφαλίσει όσο μπόρεσε το πελατειακό κράτος, την εκκλησιαστική περιουσία και την απρόσκοπτη συνέχεια (εξορθολογισμένα...) των εξοπλιστικών δαπανών - ότι δηλαδή τρέφει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Το εισόδημά μας μειώθηκε ήδη κατά περίπου 25% και με την ολοκλήρωση των νέων μέτρων, φόρων και μισθολογίου, η μείωση θα φτάσει περίπου το 40%. Μοναδική μας ελπίδα να ακολουθήσει λόγω ύφεσης και μείωση βασικών τιμών ώστε να ισορροπήσουμε κάπως σε ένα επίπεδο τουλάχιστον του '70 και όχι του '50...
Όλα τα υπόλοιπα θρίλερ που παίζονται με δηλώσεις καθημερινά, είναι απλά για αποφυγή μιας ανεξέλεκτης κοινωνικής έκρηξης. Προτιμούν βλέπετε τον συντεταγμένο εμφύλιο που εδώ και δυο χρόνια συνεχίζεται αμείωτος - μόνιμοι εναντίον ανέργων, επιχειρηματίες εναντίον λαμογιών, συντεχνίες εναντίον της κοινωνίας κλπ κλπ


Όλα λοιπόν έχουν τελειώσει; Ναι, έτσι φαίνεται. Είναι ώρα λοιπόν για "ταμείο" και επανεκκίνηση. Απαιτείται ανατροπή του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε εδώ, συνταγματική αναθεώρηση για άρση της μονιμότητας με ταυτόχρονη θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (μισής μονιμότητας για όλους), μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και την διαχείρισή της (προτάσεις για ευθύνες αιρετών, αμοιβές τους, λογοδοσία και ανάκλησή τους έχουν διατυπωθεί από Οικολόγους Πράσινους και Δημοκρατική Αριστερά), χωρισμό Εκκλησίας Κράτους, κατάργηση εξοπλιστικών δαπανών, πλήρη απελευθέρωση των επαγγελμάτων και κλιμακωτό φορολογικό σύστημα, δημιουργία λειτουργικής και ανεξάρτητης δικαιοσύνης.
Τώρα, μετά την 6η δόση και πριν επαναληφθεί το θρίλερ με την 7η. Με εθνική συνεννόηση (σιγά μη γίνει...) ή εκλογές και συγκυβερνήσεις συναινέσεις πολλών αλληλοελεγχόμενων δυνάμεων. Γιατί η επανεκκίνηση είναι το μόνο που "εμείς" μπορούμε να κάνουμε - τίποτε άλλο.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: