Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΘΡΟ: Πόλεμος στους ριφιφήδες της ζωής μας! του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΜΟΥΡΑ

Αποδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο και για τους πλέον δύσπιστους -ύστερα και από τα τελευταία μέτρα - ότι η λεγόμενη «κρίση» αποτέλεσε ένα θαυμάσιο εργαλείο για όλους αυτούς που έχουν τον πλούτο στα χέρια τους, μέσω των πολιτικών τους υπαλλήλων, να οργανώσουν και να εξαπολύσουν μια γενική επίθεση ενάντια σε όλους εμάς που τον παράγουμε.
Αποδείχτηκε επίσης ότι στόχος...τους δεν είναι απλώς η συρρίκνωση κάποιων εργατικών κατακτήσεων, αλλά η καθολική υποταγή μας σε αυτούς και η κατά κράτος επικρατησή τους απεναντί μας.

Καθημερινά επίσης αποδεικνύεται ότι στόχος τους είναι και ή άμβλυνση της έννοιας «πατρίδα» της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία ξεπουλιούνται με ταχείς ρυθμούς και φυσικά και, εάν ακόμη δεν γίναμε, σε λίγο θα γίνουμε ξένοι στον τόπο μας.

Για να μας τα επιβάλουν όλα αυτά, οι σημερινοί κυβερνητικοί Εφιάλτες έχουν αναλάβει εργολαβικό ρόλο. Σε αυστηρή επίσης επιφυλακή και οι άλλοι από τους εταίρους του δικομματισμού με τους δορυφόρους τους. Δεν παύουν καθημερινά να καταθέτουν διαπιστευτήρια και εγγυήσεις προς τους ανθρώπους του πλούτου, ότι θα είναι οι άξιοι συνεχιστές των προκατόχων τους.

Άνθρωποι επικίνδυνοι, χωρίς αξίες και ιδανικά, οσφυοκάμπτες των μεγάλων αφεντικών τους και αδίσταχτοι τύραννοι για το λαό. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει ιερό και όσιο. Ακόμη και αυτή η αξία ενός μνημείου, της ίδιας της Ακρόπολης, αποτιμάται ανάλογα με τα κέρδη που θα μπορούσαν να αποκομίσουν από αυτό τα μελλοντικά αφεντικά του! Η αξία, γι’ αυτούς, είναι έννοια αποκλειστικά συνυφασμένη με το κέρδος. Τελευταία δε στο στοχαστρό τους μπήκε και ο Όλυμπος, το μυθικό βουνό των θεών, θα μπει το Φαράγγι της Σαμαριάς και ό,τι άλλο βάλουν στο μάτι, χωρίς περιορισμούς και αναστολές.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης κατάφεραν να εξαπολύσουν μια γενικευμένη και καλά σχεδιασμένη επίθεση την κατάλληλη στιγμή, εναντίον όλων των εργαζομένων, οι οποίοι, όπως μέχρι στιγμής τουλάχιστον αποδείχτηκε ήταν ανοχύρωτοι και ανήμποροι να την αποκρούσουν. Όλες οι καλά τεκμηριωμένες προειδοποιήσεις προς τους εργαζόμενους από τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και όχι μόνο, δυστυχώς δεν βρήκαν στην πλειοψηφία τους αποδέκτες. Οι δούρειοι ίπποι της άρχουσας τάξης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι έκαναν και κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

Και ενώ ήδη μας έχουν κλέψει το όνειρο, τώρα κλέβουν ακόμη και αυτή την ίδια μας τη ζωή, τη στιγμή που για άλλους τα όνειρα καταμεσής της… κρίσης γίνονται πραγματικότητα και η ζωή τους πιο… παραδεισένια!
Τα κέρδη τους είναι τα δικά μας χρέη!
Τα κέρδη τους πήραν φωτιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: