Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Πέντε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μερικές εξ' αυτών συνοδευόμενες από πορείες, έχουν προγραμματισθεί για σήμερα στην Αθήνα. Η κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζεται ενώ η συνάντηση του κ. Ραγκούση με τους εκπροσώπους της τρόικας αναβλήθηκε για το απόγευμα ύστερα από.....
μπλόκο εργαζόμενων στην είσοδο του υπ. Μεταφορών
Αναλυτικά τό σκηνικό των κινητοποιήσεων στην πρωτεύουσα:

Από τις 10. 00 το πρωί, νοσηλευτές έχουν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για το νέο μισθολόγιο και τις περικοπές μισθών.

Στις 11, ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει, στην πλατεία Κλαυθμώνος, η συγκέντρωση των δημοτικών υπαλλήλων της ΠΟΕ - ΟΤΑ που διαμαρτύρονται επίσης για το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Στις 12 το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν μαθητές, καθηγητές και δάσκαλοι που έχουν προγραμματίσει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Την ίδια ώρα, φοιτητές θα ξεκινήσουν πορεία από την Ομόνοια προς τη Βουλή.

Τέλος, στη 1 το μεσημέρι, απόστρατοι αξιωματικοί Δυνάμεων έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Διαμαρτύρονται για τις μειώσεις των συντάξεων.

Μπλόκο στο Μεταφορών
Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι καταλήψεις υπουργείων από συνδικαλιστές και δημοσίους υπαλλήλους που αντιδρούν στο ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Υπό κατάληψη παραμένει το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ περίπου 50 υπάλληλοι έκλεισαν το πρωί την είσοδο και το πάρκινγκ του κτηρίου, στην οδό Αναστάσεως, εμποδίζοντας την άφιξη της τρόικας, που είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση. Σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού του κ. Ραγκούση με την τρόικα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.


ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: