Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ FYROM

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από συνάντηση που είχε με το Νίκολα Γκρούεφσκι στα Σκόπια, χαρακτήρισε ακατανόητη και άδικη τη θέση της Ελλάδας ως προς το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, που αποτελεί τροχοπέδη για την ένταξή της σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Είπε το αυτονόητο ο...Ερντογάν αλλά ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που δέχονται το αυτονόητο και τη λογική των πραγμάτων. Εμμένουν σε εθνικιστικά στερεότυπα και ιδεοληπτικές συμπεριφορές με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται ένα πρόβλημα που φρενάρει την περιοχή συνολικά και τους δυο λαούς.

Ο Τούρκος ηγέτης είπε: «Η Μακεδονία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα, με το οποίο έγινε ανεξάρτητη χώρα. Προθέματα του τύπου Κάτω, Άνω, Βόρεια, δεν έχουν καμιά σημασία».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Είπε το αυτονόητο ο...Ερντογάν αλλά ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που δέχονται το αυτονόητο και τη λογική των πραγμάτων. Εμμένουν σε εθνικιστικά στερεότυπα και ιδεοληπτικές συμπεριφορές με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται ένα πρόβλημα που φρενάρει την περιοχή συνολικά και τους δυο λαούς." Αυτό είναι δικό σου σχόλιο; Ελληνικά ξέρουμε όλοι. Όπως επίσης ξέρουμε ότι η γλώσσα που μιλάνε είναι σλαβικά ώστε να συνεννοούνται και με τα άλλα συγγενή φύλα. Οι Μακεδόνες και η Μακεδονία είναι μέσα στην Ελληνική ιστορία όπως η Αθήνα, η Σπάρτη, Κόρινθος, κλπ. Ξέρεις ιστορία. Επειδή απαρνήθηκαν τις ρίζες τους πρέπει να κλέψουν την ιστορία, τον πολιτισμό, και τα εδάφη γείτονος χώρας έτσι γιατί γουστάρουν; Δηλαδή αύριο να πάω να αλλάξω το όνομα μου. Είναι δικαίωμα μου βέβαια. Αλλά να φτάσω στο σημείο να λέω είμαι ο Μόχλας και μάλιστα ο μοναδικός απόγονος των Μοχλέων και να διεκδικώ ιστορία και περιουσιακά στοιχειά της οικογένειας σου, θα με κλείσεις μέσα στο τρελάδικο ή στην φυλακή για απατεώνα. Έχουμε μπερδέψει τα αυτονόητα με την απάτη. Α η φάρα του Ερτογάν λέει ότι ο Όμηρος ήταν Τούρκος. Τον έλεγαν Ομάρ λέει και οι Έλληνες αλλάξανε το όνομα. Και αυτό αυτονόητο είναι; Και τα μικρασιατικά παράλια είναι γεμάτα με αρχαία τουρκική ιστορία. Ψωμί, παιδεία, ελευθερία αγωνίζονταν κάποιοι κάποτε. Τώρα; Μόνο ψωμί; Θα πηγαίνεις ρε Μόχλα στην Βεργίνα να βλέπεις τις επιγραφές και θα λες α τα αρχαία μακεδονικά πόσο μοιάζουν με τα ελληνικά; Αλήθεια πήγες καμιά φορά; Στην παιδεία που πρέπει να έχει ένας λαός δεν είναι και η ιστορία; Η ιστορία του τόπου του. Τόσο κακό είναι να έχεις πατρίδα και να την αγαπάς;

Ανώνυμος είπε...

Μόχλα, βλέπω μυαλό δεν έβαλες...
Πρόσεχε, ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ με αυτά που γράφεις.
Πρόσεχε...

Ανώνυμος είπε...

Ε καλά εντάξει. Ωραία απάντηση αυτή. Για τον 2ο ανώνυμο λέω. Παραμύθια της Χαλιμάς. Δηλαδή και καλά απειλές; χαχαχχα Την άποψή του να μας πει πάνω σε αυτό το εθνικό ζήτημα. Ο Ερτογάν καλά τα λέει για τα συμφέροντα της Τουρκιάς. Εμείς τι κάνουμε και τι λέμε; Ότι πει ο Ερτογάν; Άφεριμ.