Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αλ. Τσίπρας: Πρόωρες εκλογές πριν χρεοκοπήσει η χώρα

«Εξαντλήθηκε η δυνατότητα των Ελλήνων να συνεισφέρουν σε ένα πιθάρι χωρίς πάτο», τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΝ στο στρατόπεδο «Κόδρα», στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε και πάλι εκλογές, για να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν χρεοκοπήσει τη χώρα, αλλά και για να...«τελειώνουμε οριστικά με τον δικομματισμό».

«Αν ποτέ ξαναγίνει εξουσία η ΝΔ., δεν θα διαφέρει σε τίποτα από την σημερινή κυβέρνηση. Άλλωστε, ψήφισε τον πυρήνα του μνημονίου που είναι η διάλυση της εργασίας, της ασφάλισης και οι ιδιωτικοποιήσεις. Στα ίδια κέντρα εξουσίας θα απολογείται και τα ίδια ακριβώς συμφέροντα θα υπηρετεί», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Το μέλλον αυτού του τόπου δεν μπορεί να είναι τα σενάρια συνεργασίας ευρύτερων δυνάμεων γύρω από το Μνημόνιο. Η κοινωνική αγανάκτηση θα τους παρασύρει και θα τους τελειώσει σε ελάχιστο χρόνο. Το μέλλον βρίσκεται στην απαλλαγή από τα Μνημόνιο και τους πρόθυμους εκφραστές του. Το μέλλον βρίσκεται σε ένα εναλλακτικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση».

Αναφερόμενος εξάλλου στις συζητήσεις περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, υπογράμμισε: «Τώρα που όλοι καταλαβαίνουν ότι χωρίς κούρεμα δε γίνεται, θέλουν να το επιβάλλουν όχι ως δυνατότητα για μια ριζική αλλαγή πολιτικής και απελευθέρωσης πόρων για τις κοινωνικές ανάγκες, αλλά ως όρο για τη μόνιμη επιτροπεία. Για τη μόνιμη λιτότητα. Για τη μόνιμη δημοκρατική εκτροπή. Πρέπει και μπορούμε λοιπόν να ανοίξουμε ένα άλλο προοδευτικό δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: