Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΕΡΤ: Μαζί με τα χλωρά θα καούν και τα ξερά

Με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Επικρατείας για τα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Eλεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ισοπέδωση και ακραία συρρίκνωση, ενώ ο πολιτισμός της χώρας θα γίνει φτωχότερος.
Η εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε: «Στις σημερινές εξαγγελίες του υπουργού Επικρατείας τα αρνητικά...στοιχεία και οι ασάφειες έρχονται να υπερισχύσουν των οποιονδήποτε διορθώσεων και θετικών σχεδιασμών για το μέλλον των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων και των ανθρώπων που εργάζονται σ’ αυτά. Έτσι, μαζί με τα ξερά αναμένεται να καούν και πολλά χλωρά, ο δε οπτικοακουστικός τομέας και πολιτισμός της χώρας να γίνει κι αυτός φτωχότερος».

Στην ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων, αναφέρεται επίσης: «Στις αλλαγές που εξαγγέλθηκαν σήμερα ισχύει το ίδιο με τις επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις και σε άλλους τομείς. Αντί ενός εκσυγχρονισμού λειτουργιών και εξορθολογισμού δαπανών έρχεται η ισοπέδωση και η ακραία συρρίκνωση. Π.χ., πόσο περισσότερο και καλύτερο πολιτιστικό ρόλο μπορεί να παίζει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με αισθητά λιγότερα κανάλια, προγράμματα και ανθρώπους, πόση αποκέντρωση και αφουγκρασμός της περιφέρειας μπορεί να υπάρξει με τους μισούς σταθμούς να μένουν, πόση παρακολούθηση των νέων τάσεων στις τεχνολογίες της Επικοινωνίας και Πληροφορίας μπορεί να γίνεται χωρίς τα ανάλογα ινστιτούτα και ερευνητικά κέντρα; Τέλος, πόσο μπορεί να επιβαρυνθεί ο ήδη προβληματικός χώρος των ελληνικών ΜΜΕ με εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων που θα χάνουν τη θέση τους στα δημόσια Μέσα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: