Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΑΙ VIDEO ΠΩΣ ΕΦΥΓΑΝ


Αποχώρηση βουλευτών από Βουλή 31/5/2011 by News247
Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του πολιτικού κόσμου για την "πολιορκία" των Αγανακτισμένων στη Βουλή όπου εγκλωβίστηκαν μέσα στο κτίριο βουλευτές και δημοσιογράφοι.Τι είπαν.....
Αρχής γενομένης ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο κίνημα των Αγανακτισμένων και το χθεσινό περιστατικό με την φυγάδευση των βουλευτών δήλωσε ότι "σήμερα οι διαδηλωτές σε Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο απευθύνονται σε εθνικά ζητήματα διακυβέρνησης που είναι πιο αδύναμα από παλιά, και που πέρα από τις ενδογενείς ατέλειές τους, αιχμαλωτίζονται από τις παγκόσμιες εξουσίες και τις αλλαγές ενός παγκόσμιου συστήματος".

Την ανησυχία και τον προβληματισμό του, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια έξω από τη Βουλή και την προσπάθεια αποκλεισμού του Κοινοβουλίου από διαδηλωτές, εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, υπογραμμίζοντας "τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα, για την ίδια τη Δημοκρατία".

"Η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον ελληνικό λαό", τονίζει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Πετσάλνικος.

"Η ιστορία έχει δείξει ότι γενικευμένο κλίμα απόρριψης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπου αυτό εκδηλώθηκε, είχε τραγικές συνέπειες για το λαό", συμπλήρωσε.

Μιλώντας στο Mega, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για ισοπέδωση της Δημοκρατίας.

"Μπορώ να δεχθώ την πιο σκληρή αμφισβήτηση και κριτική, αλλά όχι την πολιτική ισοπέδωση... Η δημοκρατία έχει διέξοδο και δίνει λύσεις". Μάλιστα, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει την ομιλία του Μ. Θεοδωράκη.
Από τη πλευρά του ο Γ. Γιακουμάτος μιλώντας στον BHMA 99,5 δήλωσε "να μην καταδικάζονται συλλήβδην όλοι οι βουλευτές". Και αυτός με τη σειρά του δεν θέλησε να σχολιάσει τον Μ.Θεοδωράκη, "αλλά τα ευχολόγια δεν είναι λύση", είπε και τόνισε "Να τελειώσουμε τη Δημοκρατία; Ποιον θα ψηφίσουμε; Ανεπάγγελτους;"

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κ.Τασούλας τόνισε ότι η υλοποίηση αυτών των κραυγών μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις.

Ωστόσο παραδέχτηκε πως "υπάρχει σημαντική βάση για την οργή, η οποία όμως δεν οδηγεί σε λύσεις".

"Αποδέχομαι και κατανοώ την ύπαρξη του κινήματος των Αγανακτισμένων δεν αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία, απειλή για τη δημοκρατία αποτελούν οι προπηλακισμοί και οι βιαιότητες και τις καταδικάζω", δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Και συνέχισε λέγοντας ότι "πολλοί από τους βουλευτές είναι νέοι στη Βουλή, δεν ωφελεί το τσουβάλιασμα όλων των βουλευτών. Η βία στις δημοκρατίες πρέπει να αποτρέπεται και να μην επιτρέπεται".

"Δεν υπάρχει λύση εξόδου από τη σημερινή κρίση που να μην προϋποθέτει την απομάκρυνση και την ήττα της κυβέρνησης. Οι νέοι που καθημερινά πλημυρίζουν τις πλατείες, οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται στους χώρους δουλειάς, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας απαιτούν: να μην περάσουν τα νέα μέτρα και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, να φύγουμε από το μνημόνιο. Διεκδικούν να έχουν λόγο για αυτά που τους αφορούν", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Πάνος ΣΚουρλέτης.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: