Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΟΙΕΛΕ: ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΜΕ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας Iδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος και γραμματέας Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ, Μιχ. Κουρουτός, ζητώντας να επιτραπεί σε όσους μαθητές πήραν απολυτήριο με ενδοσχολικές εξετάσεις να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές πανελλήνιες που αρχίζουν αύριο....
Στην επιστολή, σημειώνει πως όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, βρίσκουν κλειστές πόρτες, καθώς δέχονται μόνο το απολυτήριο μέσω των πανελληνίων εξετάσεων.

"Προσφύγαμε στο ΣτΕ ώστε να ακυρωθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις. Για την πράξη μας αυτή λοιδωρηθήκαμε από τον κ. Πανάρετο στη Βουλή, ο οποίος διαβεβαίωσε τους γονείς και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ότι τα δύο απολυτήρια είναι ισότιμα. Δυστυχώς, όμως, όπως πλέον αποδεικνύεται από πανεπιστήμια όλων σχεδόν των χωρών του εξωτερικού (ακόμα και της Βαλκανικής), τα απολυτήρια που εκδίδονται μόνο μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων δεν γίνονται δεκτά ως τυπικό προσόν απόλυσης από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση", αναφέρει.

"Απευθύνω έκκληση σε σας, κύριε πρωθυπουργέ, να επιτρέψετε στους εξαπατηθέντες μαθητές να δώσουν επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, μαζί με τους μαθητές που ήταν ασθενείς, ή είχαν άλλους, σοβαρούς λόγους απουσίας, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ισότιμο απολυτήριο και να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν, τουλάχιστον, τις σπουδές τους σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού", καταλήγει στην επιστολή του.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: